Her hafta bir reform paketi açıklanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki 2 ay boyunca vatandaşların hayatını doğrudan etkileyecek yeni paketler açıklayacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her hafta bir reform paketi açıklanacak

KIVANÇ EL

Reformların ilkinin aile paketi olacağı ve kadının çalışma hayatında yeni düzenlemeler getireceği öğrenildi. Kadınların hamilelik dönemlerine ilişkin çalışma koşullarında yaşadıkları zorluklara ilişkin düzenlemeler de pakette yer alacak. Davutoğlu, önümüzdeki 2 ay boyunca her hafta bir paket açıklayacak. Yeni düzenlemeler, "Aile ve kadın çalışma hayatı", "Demokratikleşme", "Şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele", "İfade özgürlüğü", "Ekonomik dönüşüm", "Kayıtdışı ile mücadele ve istihdam artışı" olmak üzere altı ayrı paket halinde açıklanacak.

Edinilen bilgiye göre ilk olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı aile ve çalışma hayatı paketi olacak. Pakette kadınların çalışma ve aile hayatına dönük düzenlemeler yer alıyor. Kadınların hamilelikte çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin de pakette maddeler olduğu öğrenildi.

İki ayaklı paket

En önemli paketlerden biri Alevi açılımı ve çözüm sürecine yönelik düzenlemelerin de içinde yer aldığı "İki ayaklı" demokratikleşme paketi olacak. Şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele paketinde ise her alanda şeffaflığa dair çalışmaların yer aldığı ifade ediliyor.

Kaynaklar, yolsuzluğun şeffaflık ile önlenebileceği düşüncesi ile hazırlanan düzenlemelerin daha çok kamu kuruluşlarını etkileyeceğini vurguladı.

Ekonomi dönüşüm paketi çok geniş ve kapsamlı olduğu için üç ayrı gruba ayrıldı. Bunun ilk ikisi kamu oyuna açıklandı. Üçüncü grup ise bu ay içerisinde açıklanacak. Kayıtdışı ile mücadele ve istihdam artışı konuları ise ayrı bir paket olarak ele alındı. Bazı paketlerin birleştirilebileceği ya da genişletilip daha kapsamlı hale getirilebileceği de vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber