Taşkesen hedef mi saptırıyor

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

stifa ederek emekliye ayrılan Tümgeneral Reha Taşkesen'in 'siyasi mesajlar vererek hedef saptırmaya çalıştığı' iddia ediliyor. Paşa'nın gayrı-meşru ilişkisinin istifası için yeterli olduğu belirtiliyor.

Kara Harp Okulu Komutanlığı'ndan istifa eden Tümgeneral Reha Taşkesen'le ilgili tartışmalar sürüyor. Taşkesen'i istifaya götüren olayların detayları tam netlik kazanmazken, telekulak vakasından gönül ilişkisi çıktı. BUGÜN'e bilgi veren çevreler Taşkesen'in istifası ile ilgili olarak, "Kendisine emanet edilmiş bir kişiyle ilişkisinin olması general bile olsa istifası için yeterli bir durumdur. Fakat Reha Taşkesen birbirinden çelişkili açıklamalar ve siyasi mesajlar vererek hedef saptırmaya çalışıyor" açıklaması da bunun doğrular durumda. Edinilen bilgilere olay söyle gelişti: 1996 - 1999 yılları arasında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Başyaverliği'ni yapan Taşkesen'in bu dönemde "sivil" bir kadınla yakınlaştığı ve bu ilişkinin bir süre devam ettiği kaydedildi. Bu süreçte söz konusu kadın, Taşkesen'le yaptığı telefon görüşmelerinden bazılarını kendi imkânlarıyla kayda aldı. İddialara göre söz konusu kadın ilişkinin Taşkesen tarafından sona erdirilmesinin ardı ndan, sakladığı telefon kayıtlarını, Genelkurmay'a iletti.

PAŞALAR İSTEDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, gereği için Taşkesen'in bağlı olduğu Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a ilettiği kayıtları, Büyükanıt da Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'a gönderdi. Org. Saygun bir süre sonra Taşkesen'i iddialar nedeniyle makamına çağırdı ve söz konusu telefon kayıtlarını göstererek kendisinden açıklama istedi. Saygun, bu kritik görüşmede, KHO Komutanlığı'nın hassas bir görev olduğunu vurgulayarak, Taşkesen'in başka bir görevi yürütmesinin doğru olacağını hissettirdi. Bu yaklaşım Taşkesen'i yol ayrımına getirdi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber