HSYK Müfettişleri: TIR savcıları açığa alınsın

HSYK müfettişleri, Hatay ve Adana'da Türkmenlere yardım götürmek için yola çıkan MİT TIR'larına operasyona kalkışan 5 savcının açığa alınmasını talep etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 08:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
HSYK Müfettişleri: TIR savcıları açığa alınsın

Osman Özgan

Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larını durdurduğu ve MİT personellerinin yerlerde süründürülmesi skandalına imza attığı için haklarında soruşturma başlatılan Adana eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu, savcı Aziz Takçı ve savcı Özcan Şişman'ın soruşturmanın selameti açısından soruşturma sonuçlanana kadar açığa alınması talep edildi. Müfettiş talebi soruşturmayı yürüten HSYK 2. dairesince karara bağlanacak. HSYK Müfettişi Arif Sami Kaya, hazırladığı inceleme raporunda, "MİT TIR'larında usul ve yasaya aykırı arama yaptıkları", "görüntü ve numune aldırmak suretiyle devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla ifşa etme kastı ile hareket ettikleri" suçlamalarına yer verdi.

MÜFETTİŞ 'AÇIĞA ALINSIN' DEDİ

Kaya, ayrıca 5 savcının soruşturmanın selameti açısından soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmasını da talep etti. Raporu değerlendiren 3. Daire, söz konusu savcılar hakkında soruşturma açılmasına ilişkin yazıyı 2. Daire'ye gönderdi. Bağrıyanık, Karaca, Takçı, Şişman ve Kavalcıoğlu hakkındaki soruşturmayı yürütecek olan 2. Daire'nin, savcıların açığa alınıp alınmayacağını önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor. Daire, soruşturma sonunda savcılara uyarma, aylıktan kesme, kınama, kademe ilerlemesini durdurma, derece yükselmesini durdurma, yer değiştirme ve meslekten çıkarma gibi cezalardan birini verebilecek. Bu arada, haklarında soruşturma açılan savcılar, HSYK 2. Dairesi'ne itirazda bulundu. Ancak Daire, itirazı reddetti. Savcıların bu karara da itiraz etmesi üzerine konu Genel Kurul'a taşındı. İtirazın Genel Kurul'da reddedilmesinin ardından karar kesinleşmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber