Türk öğrenciden İngiltere'de büyük başarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tire Anadolu Öğretmen Lisesi birinci sınıf öğrencisi Bilgecan Altıntaş, İngiltere'deki Macmillan English Yayınevi'nin düzenlediği proje yarışmasında dünya birincisi oldu.

Düzenlenen bu yarışmada özellikle annesi Ferika Altıntaş ve öğretmenlerinin büyük destek verdiklerini belirten Bilgecan Altıntaş, şunları söyledi: ''İngiltere'deki Macmillan English Yayınevi Ocak 2006 tarihinde okuluma İngilizce tanıtım kitapları gönderdi. Bu tanıtım kitaplarının içinde bir de bu yarışmayla ilgili bir duyuru bulunuyordu. Ben de ailem ve öğretmenlerimin tavsiyesi üzerine bu yarışmaya katılmaya karar verdim.''

Altıntaş, Macmillan English Readers'ın, düzenlenen proje yarışmasında, katılımcı öğrencilerin İngilizce okuma becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra düşünme, yaratma ve takım ruhu oluşturma gibi becerileri kazandırmayı amaçladığını belirtti. Bilgecan Altıntaş, yarışmada, ünlü yazar Jane Austin'in ''Emma'' romanı üzerine yaptığı çalışmayla dünya birincisi olduğunu bildirdi.

Altıntaş, şöyle konuştu: ''Yarışmada bize ünlü yazar Jane Austin'in Emma romanından bir bölüm seçip, o bölümü kendi yaratıcılığımızla çizmemizi söylediler. Dil ile olan bölümü tamamen kendim hayal edip, çizdiğim resmi İngilizce olarak anlattım. Türkiye'deki çini üretimine dikkati çekmek için de projeme seramik çalışma da kattım.'' Proje üzerinde bir ay çalıştığını belirten Altıntaş, ''Sonuçlar belli olduktan sonra çeşitli ülkelerden bu yarışmaya giren ilk on öğrenci arasında birinci olduğumu öğrenince çok sevindim'' dedi. Bilgecan Altıntaş, ödül olarak, Tire Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmeni Murat Ünay ile birlikte gelecek yıl Londra'da yapılacak olan yaz okuluna katılma hakkı kazandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber