1999 ÖSS'nin iptal edilme nedeni ortaya çıktı

1999 yılında yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nın iptal edilme süreci

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1999 ÖSS'nin iptal edilme nedeni ortaya çıktı

1999 yılında yapılan Öğrenci Seçme Sınavı, iki soru kitapçığının çalındığı belirlenince son anda iptal edilmişti. Sınava hazırlanan 1.5 milyon öğrenci hüsrana uğramış, sınav daha sonra tekrar yapılmıştı.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuşoğlu, Twitter'dan 1999 Öğrenci Seçme Sınavı'nın iptal edilme sürecini açıkladı.

İşte Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalar:

Abdullah Çavuşoğlu

Yıl 1998 28şubat süreci olmuş 1999ÖSS sınavı yaklaşıyor Kudretli Komutan Çevik Bir YÖKe talimat geçer Artık KATSAYI zulmü başlayacaktır..

Abdullah Çavuşoğlu

O ana kadar 2 aşamalı yapılan ÖSS sınavının tek aşamalıya düşürülmesine karar verilir. Elde edilen puana da Meşhur katsayı uygulanacaktır

Abdullah Çavuşoğlu

Fakat bir sorun vardır. o ana kadar METEKSAN'ın taşeronu olarak çalışan tüm insiyatifleri bunlara veren ÖSYM sene başında tüm sınav ..

Abdullah Çavuşoğlu

ihalelerini baştan yapmıştır. İhale de ÖSS için 2 sınav üzerinden yapılmıştır. METEKSAN haliyle 1 e düşen ÖSS sınavı ücretine razı olmaz.

Abdullah Çavuşoğlu

ÖSYM de legal olarak 1 sınav için 2 sınav ücreti ödeyememektedir. Çözüm bulunur. Önce soru taşıma ve saklama sürecini anlatalım:

Abdullah Çavuşoğlu

Sınav merkzlerine kamyonla taşınan sorular penceresiz çelik kapılı bir odada saklanır.Kapıda 2 ÖSYM görevlisi ve 1 polis aralıksız bekler

Abdullah Çavuşoğlu

Yemeklerini orada yerler oradaki kanapede uyurlar ve sabaha kadar kimse oraya girip çıkamaz. baştaki haberi okudunuz görevliler yemeğe..

Abdullah Çavuşoğlu

gitmişte bir bakmışlar kapı açık, torbalardan biri yırtılmış 2 soru kitapçığı çalınmış. Nerede? Marmara İlahiyatta kaymaklı kadayıf ..

Abdullah Çavuşoğlu

28 şubat sürecindeyiz ve ilahiyatçılar da soru hırsızı! Kapıdan niçin ayrıldı 3 görevli sorumsuzluk nedendi vs hiç sormayın sonuç ne mi

Abdullah Çavuşoğlu

oldu. Sınav iptal edildi METEKSAN 2. sınav parasını aldı.Yeni sınav yapılarak süreç o yıl için hal edilmiş oldu. İyi değil mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber