Memurlar bordrolarını yaktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'na bağlı devlet memurları, bugün eylem yaparak maaş bordrolarını yırttı. Türk Büro-Sen Isparta-Burdur Şubesi önderliğinde yapılan eyleme, az sayıda memur katıldı.

Hükümet Meydanı önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Türk Büro-Sen Isparta-Burdur Şube Başkanı Hasan Arıtürk, meydanlara dökülme nedenlerini açıklayarak konuşmasına başladı. "Niçin buradayız?" diyen Başkan Arıtürk, "Verilen sözler tutulmadığı için, sabrımız tükendiği için, evde tencere kaynamadığı için, adalet katledildiği için buradayız" dedi.

Memurlara verilen ücretlerde ayrımcılık yapılmasının yabancısı olmadıklarını söyleyen Başkan Hasan Arıtürk, "1 Temmuz 2006 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5540 sayılı kanunda yapılan bir değişiklikle, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mülki İdare Amirleri ile Vali ve Kaymakamların aylık ücretlerine 181 YTL ile bin 230 YTL arasında artış yapılmıştır. Sınıf ayrımcılığı yapılmıştır. Memurlara verilen ücretlerde ayrımcılık yapılmasının yabancısı değiliz.

Geçmiş yıllarda da memurlar, önemli-önemsiz ve silahlı silahsız ayrımcılığına tabi tutulmuştur. Tüm yetkilileri buradan uyarıyoruz. İçişleri Bakanlığı çalışanlarının sesine kulak verin. Aksi taktirde, 81 il ve tüm ilçe teşkilatlarımızda, haklarımızı alana kadar başlattığımız eylemlere devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmeyecek, yükselerek devam edecektir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından, tüm memurlar maaş bordrolarını yırtarak eyleme son verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber