5 günlük haritalı hava tahmini yenilendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2015 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini yenilendi

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra ve yarın (Cumartesi) Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerde bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, güney kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerimizde çığ tehlikesi olduğundan ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege kıyıları ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber