Öğrencileriyle 47 yıl sonra buluştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde 1950'li yıllarda ilkokul öğretmenliği yapan emekli öğretmen ile öğrencileri, 47 yıl sonra bir araya geldiler. Duygulu anların yaşandığı görüşme:

Ferizli'de eczacılık yapan Ali Subaşı (58), 47 yıl aradan sonra İstanbul'da oturduğunu öğrendiği ilkokul öğretmeni Necati Çelikel'in (83) adresini bularak ziyaretine gitti. Ardından Çelikel'i 1954-1959 yıllarında bir köy iken öğretmenlik yaptığı ilçeye davet etti. Davete uyan emekli öğretmen Çelikel, ilçede en küçüğü 55 en büyüğü 65 yaşındaki eski öğrencileri tarafından karşılandı. Yıllar sonra görüşen ve anılarını tazeleyen öğretmen ve öğrencileri, duygusal anlar yaşadı.

Eczacı Ali Subaşı, ilkokul öğretmeninin evine gidip elini öptüğünü ve ilçeye davet ettiğini belirterek, ''Üzerimizde çok hakkı vardı. Bizi dövdü ama adam da etti'' diye konuştu. Birçoğu torun sahibi olmuş, çeşitli mesleklerden 50'ye yakın öğrencisinin Çelikel'i karşıladığını belirten Subaşı, öğretmeninin okul yıllarına ait birçok anıyı ve öğrencilerini hatırladığını kaydetti.

Çelikel ise Ferizli küçük bir köy iken, Ferizli İlkokulunda öğretmenlik yaptığını, yıllar sonra bu yeri görmek ve öğrencileriyle bir araya gelmekten büyük heyecan duyduğunu ifade etti. O günün küçüklerini bugün iş adamı, bürokrat gibi meslek sahibi insanlar olarak görmenin gurur verici olduğunu belirten Çelikel, ''Buradan yıllar önce ayrıldım. Bazı öğrencilerimle mektupla telefonla görüşürdüm. Ama bugün ilk kez yüz yüze geldik. Yıllar sonra öğrencilerimle görüşmek beni mutlu etti'' dedi. Öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelmesine aracılık eden Ali Subaşı, evinin bahçesinde öğretmeni ve arkadaşlarına bir de yemek verdi. Yemekte telefonlar ve adresler alındı. Yeniden buluşulmak üzere sözleşildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber