Memurluktan atılacak kişiye, savunma için Resmi Gazeteden çağrı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, memurluktan atılma suçu işlediği iddia edilen İsmet Karaca, savunma yapması için, Resmi Gazeteden çağrıda bulundu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ocak 2015 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurluktan atılacak kişiye, savunma için Resmi Gazeteden çağrı

12 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

İsmet Karaca'nın İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörünün soyadını kullanarak insanlara iş garantisi sözü verdiği, sahte isim ve imza ile belge düzenleyerek çok sayıda kişiyi dolandırdığı ve bu suretle Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 1l/e maddesinde yer alan "Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" disiplin suçunu işlediği iddiasıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğünce hakkında yapılan disiplin soruşturması sonucunda; "Kamu Görevinden Çıkarma Cezası" ile cezalandırılması teklif edilmiştir.

Söz konusu teklif, Yüksek Disiplin Kurulu'nun 22.01.2015 tarihli toplantısında görüşüleceğinden, adı geçenin Yükseköğretim Kurumları, Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 43. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen haklarını kullanıp kullanmayacağının bilinmesi gerekmektedir.

Ancak, İsmet Karaca'nın, bilinen son adresine tebligat yapılamamış ve tebligata elverişli adresi de tespit edilememiştir.

Bu nedenle, ilgilinin varsa tanıklarının 22.01.2015 tarihinde saat 13:30'da Kurulumuz binasında bulundurulmasının tarafından sağlanması gerektiği, yine 21.01.2015 tarihine kadar yazılı savunma gönderebileceği veya 22.01.2015 tarihinde Kurulumuzda bulunarak kendisi veya vekili vasıtasıyla savunma yapabileceği, ayrıca konuya ilişkin soruşturma dosyasını 15.01.2015 tarihine kadar Kurulumuz Hukuk Müşavirliğine müracaatla inceleyebileceği hususu ilanen tebliğ olunur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber