Aile Bakanlığı, MEB kadar memuruna sahip çıkmıyor

MEB, eş durumu sorunu yaşayan personeline sahip çıkarken, Aile Bakanlığı kılını bile kıpırdatmıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Ocak 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı, MEB kadar memuruna sahip çıkmıyor

Mail yoluyla gelen aşağıdaki içerik uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

16.08.2014 tarihinde yayınlanan eş durumu atamaları çerçeve yönetmeliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışan personelin eşi özel sektörde çalışıyor ise kesintisiz 3 yıl şartı ile eş durumu tayini isteyebiliyorsunuz artık.

Önceden bu süre 2 yıl idi ve makul olan süre zarfıydı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ailelerin kurulması için teşvik paketleri hazırlar iken kendi personelinin aile kurmasına veya kurulmuş aile düzenlerini parçalamak istiyor. Adı üstünde "Aile Bakanlığı" demek istiyor ki ailelere yönelik bir bakanlığız.

Aile kurumunun çok önemli olduğundan bahsediliyor fakat kendi bakanlığında çalışan personel için aynı şeyleri düşünmüyor, aileler dağıtılmaya ve parçalanmaya çalışılıyor. Bütün eşler devlette iş bulamıyor diye çalışmasın mı özel sektör ikinci tercih edilme alanı. Eşler devlet kurumuna giremez ve özelde işten çıkarılma korkusu ile yaşarken bir de eşinin yanına gelmesi için 3 yıl kesintisiz sigorta şartı ile mağduriyetler artıyor. Çocukların babalarına kavuşmaları için 3 yıl beklemeleri gerekiyor artık.

Bu sebeple Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın özelde çalışan eşler için 3 yıl şartını koymasıyla mağduriyetler artıyor.

Tüm bakanlıkları ilgilendiren bu yönetmeliğe Milli Eğitim Bakanlığı "hayır" dedi ve personeline sahip çıktı.

Bizlere de sahip çıkılmasını istiyoruz. Lütfen bizleri de haber yaparsanız mağduriyetimiz yetkililere ulaşır ve sesimiz duyulur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber