5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2015 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun, Trabzon, Rize, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın doğu ilçeleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer aşırı ( üzeri) olmak üzere kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara'da 4 ila 7 derece, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın doğu ilçeleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer aşırı ( üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Batı Akdeniz'de güney, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber