1 yılda 190 bin cep telefonu unutuldu

2014 yılı istatistiklerine göre Türkiye'de 1 günde 520,1 yılda ise 190 bin cep telefonu unutuldu.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Ocak 2015 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 yılda 190 bin cep telefonu unutuldu

Sorel DAĞISTANLI

Bu rakamlara, çalınan ya da kapkaca uğrayan telefonlar dahil değil. Son yılların akıllı telefonları; her türlü kişisel bilgi, fotoğraf gibi hem özel hayatı hem de mali durumu yakından ilgilendiren bilgileri içeriyor.

Kişisel ya da kurumsal bilgilerimizin yer aldığı telefonları kaybettiğimizde bizleri neler bekliyor? Ala-bileceğimiz önlemler nelerdir? Bu sorulara bilişim suçları uzmanı Cemal Mete Hayırlı yanıt verdi. Hayırlı, mali verilerin ve fotoğrafların bir başkasının eline geçmesinin ciddi sonuçları olduğunu vurguladı.

Habertürk'e konuşan Hayırlı, bu durumda ilk işin savcılığa gitmek olduğunu ifade etti. Hayır- lı'ya göre diğer yapılması gerekenler şöyle: "Karışık parola kullanın", "Kullanmayacağınız içerikleri silin", "Sürekli yedekleme yapın", "Telefonunuzu uzaktan kilitleyin", "Bilgilerinizi uzaktan taşıyın ya da silin." 2014 yılı istatistiklerine göre Türkiye'de 1 günde 520,1 yılda ise 190 bin cep telefonu unutuldu. Bilişim uzmanı Cemal Mete Hayırlı, "Telefonunuzu uzaktan kilitleyin. Bilgilerinizi uzaktan taşıyın ya da silin" önerisinde bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber