Soruşturma Komisyon'u üyelerine 884 TL harcırah ödendi

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, dört eski bakan hakkındaki TBMM Soruşturma Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyonun İstanbul çalışmaları kapsamında Komisyon Başkanı ve Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'e 884 TL harcırah verildiğini bildirdi. Yakut, Ak Partili alt komisyon üyelerine 388 TL yevmiye, 146 TL ulaşım ve 350 TL konaklama ödemesi yapıldığını kaydetti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 06:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soruşturma Komisyon'u üyelerine 884 TL harcırah ödendi

MERİÇ TAFOLAR

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, TBMM Başkanı Cemil çiçek'in yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine taşıdığı önergesinde, "TBMM bünyesinde dört eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını soruşturmak amacıyla kurulan Soruşturma Komisyonu çalışmalarına devam etmektedir. Komisyon içinde oluşturular alt komisyon, Ankara dışında çalışmalarına devam etmiştir" dedi. Özgündüz, "Alt komisyon, Ankara dışında hangi tarihlerde ve nerelerde, kaç gün süreyle çalışmaları olmuştur? Ankara dışında yapılmış çalışma ya da çalışmaları için milletvekillerine herhangi bir ad altında ödeme yapılmış mıdır? Böyle bir ödeme yapıldıysa tutarı ne kadardır?" diye sordu.

Cengiz'e 517 TL

Önergeyi, Çiçek adına yanıtlayan Yakut, 20-27 Ekim 2014 arasında İstanbul'da bir çalışma gerçekleştirdiğini bildirdi. Yakut, Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'e 884 TL harcırah, CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz'e ise 517 TL harcırah verildiğini bildirdi. Yakut'un verdiği bilgilere göre Köylü ve Başer'e 388 TL yevmiye, 146 TL ulaşım ve 350 TL konaklama ödemesi yapıldı. Cengiz'e İstanbul milletvekili olması nedeniyle konaklama ödemesi yapılmadı. Cengiz, 388 TL yevmiye ve 129 TL ulaşım ücreti aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber