İhraç edilen polislere abilerden 5 bin lira maaş!

17 - 25 Aralık darbe girişiminin ardından haklarından soruşturma açılan ve meslekten ihraç edilen paralel polislerin ağabeylerinden her ay düzenli maaş aldığı ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhraç edilen polislere abilerden 5 bin lira maaş!

Abiler, açığa alınan üst düzey polislere 3 bin, meslekten ihraç edilenlere ise 5 bin lira maaş veriyor

17 - 25 Aralık darbe girişimiyle deşifre olan paralel yapının soruşturmalar kapsamında açığa alınan ve meslekten ihraç edilen polislere maaş bağladığı ortaya çıktı.

Yıllarca emniyetteki taltifleri kendi havuzuna aktaran paralel yapının açığa alınan bazı üst düzey polislere 3 bin, meslekten ihraç edilen polislere ise 5 bin lira maaş verdiği belirlendi.

Abilerden her ay maaşlarını alan polislere verilen yeni görev ise propaganda.

Paralel yapıya bağlı polisler 17 ve 25 Aralık'ta seçilmiş hükümete yönelik darbe girişiminin fitilini İstanbul'dan yaktılar.

Eğer başarılı olsaydı 81 ildeki uzantıları da harekete geçerek darbeye destek operasyonlarına imza atacaklardı.

İllegal olarak Cumhurbaşkanını, Başbakanı, bakanları bile dinleyen paralel yapının binlerce kişinin özel hayatını kaydettiği müfettiş incelemeleriyle bir bir ortaya çıkıyor.

İHRAÇ EDİLENE 5 BİN LİRA PARA

Türkiye'nin saygın isimlerini organize suç örgüt üyesi gibi gösterip dinleyen, kumpas kurup adam tutuklatan polislere yönelik yapılan araştırmalar sonucunda yüzlerce polis açığa alınıp, meslekten ihraç edildi. Halen de incelemeler sürüyor.

AKŞAM çok önemli bir iddiaya ulaştı. Paralel yapı geçmişte illegal olarak işler yaptığı polisleri maaşa bağlamış.

İddialara göre açığa alınan polislere 3 bin, meslekten atılan polislere ise 5 bin TL maaş bağlamış.

Bu paralar yapı ortaya çıkmasında diye elden dağıtılıyormuş. Paralel yapının üst kademesi bu yöntemle "Biz size sahip çıkıyoruz. Hep arkanızdayız" mesajı veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber