Doğu'daki öğretmenin maaşı iyileştirilecek

Haber Giriş : 16 Şubat 2004 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'daki öğretmenin maaşı iyileştirilecek

Siir'teki Halk Eğitim Merkezi'nde 450 öğretmenle biraraya gelen Bakan Çelik, Doğu'da görev yapan öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çalışan öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Bakan Çelik, Siirt'in Aydınlar İlçesi'nde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet ederek yerel seçimlerde AK Parti'ye destek vermelerini istedi. Çelik, ilçenin su sorununa da değinerek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce sorunun çözümü için proje hazırlandığını bildirdi.

Çelik, ilçedeki İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Siirt'e döndü. Burada, Halk Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 450 öğretmenle biraraya gelen Bakan Hüseyin Çelik, şöyle dedi:

"Bilgisayar okuryazarı olmayan bir öğretmeni düşünemiyorum. Biz son derece insani bir işle uğraşıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesi mucizeye dayalı olarak kalkınmamıştır. Eğitimle kalkınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı dünyanın en büyük ikinci kamu kuruluşudur. Ekonomimiz iyi yoldadır. Ancak halen nekahet devresindedir." Bir soru üzerine Çelik, Doğu ve Güneydoğu'da çalışan öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Çelik üniversitelere AB fonu önerdi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bilimsel araştırma için para sıkıntısı çeken üniversitelere, AB fonlarını önerdi. Çelik, Türkiye'nin, üyesi olduğu fonlara verdiği paranın yüzde 10'unu geri aldığını söyledi. Çelik, yaptığı açıklamada, üniversitelerin geçen yıllarda araştırma fonlarından kullanamadıkları paraların bütçeye iade edildiğini, tartışmalara neden olan konunun "bütçe tekniğinden kaynaklandığını" söyledi

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber