SSK hastanesinde ameliyatı oldu, 8 ay sonra vücudundan gazlı bez çıktı

Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ameliyat sonrası tıbbi hata sonucu vücudunda unutulan gazlı bezin verdiği acılardan 8 ay sonra ikinci ameliyatla ancak kurtulabildi.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturan ve İstanbul Kartal'da bir Alman firmasında üretim sorumlusu olarak çalışan 44 yaşındaki Yalçın Korkmaz, geçen yıl Kasım ayında Kartal SSK Hastanesi'nde belfıtığı ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra ağrıları bir türlü dinmeyen ve 8 ay boyunca büyük acı çeken, bu arada işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelen Yalçın Korkmaz'ın vücudunda gazlı bez unutulduğu anlaşıldı.

Korkmaz, geçen hafta bir başka hastanede yeniden ameliyat masasına yatarak, vücudunda unutulan gazlı bezi aldırttı. "Sanki yeniden doğdum" diyen Yalçın Korkmaz, kendisini daha önce ameliyat eden ve gazlı bezi unutan doktoru da mahkemeye vereceğini söyledi.

Geçen Kasım ayında belfıtığı teşhisiyle Kartal SSK Hastanesi'nde ameliyata alınan iki çocuk babası Yalçın Korkmaz, bir gün sonra hastaneden taburcu edildi. Hastaneden çıktığında yürümekte zorlanan, Korkmaz'ın ağrıları gün geçtikçe arttı ve vücudunda ödem oluştu. Yalçın Korkmaz, ağrıları artınca başka doktorların da görüşüne başvurdu. Hastane hastane dolaşan Yalçın Korkmaz'ın, omuriliğininin üst kısmında, ameliyat sırasında gazlı bez parçaları unutulduğu ortaya çıktı.

Gazlı bez parçalarından kaynaklanan ödemin omurilik çevresini sarması nedeniyle yürümekte güçlük çeken, işine gitdemeyen, şiddetli ağrılarla kıvranan Yalçın Korkmaz, bir dizi kontrol ve testlerin ardından Gölcük Devlet Hastanesi'ne yattı. Burada Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Bektaş gözetiminde 9.5 saat süren bir operasyona giren Yalçın Korkmaz'ın omiriliğe yakın bölgede bulunan ve sinir uçlarını etkilediği belirlenen gazlı bez parçaları alındı.

Geç de olsa sağlığına kavuşan Yalçın Korkmaz, Kartal SSK Hastanesi'nde Beyin Cerrahi uzmanı olarak görev yapan ve ameliyatına giren Opr. Dr. Noyan Coşkun'dan şikayetçi olacağını söyledi.

Korkmaz, "Gazlı bez parçaları bir hafta önce alındı. Şu anda sanki yeniden doğmuş gibiyim. Çektiğim ağrılar yetmiyormuş gibi işimi de kaybedecektim. Kötürüm de kalabilirdim. Gazlıbezi unutan doktor hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber