SGK'dan 2015-2019 yılları için stratejik plan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'dan 2015-2019 yılları için stratejik plan

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2015-2019 yılları için stratejik eylem planı hazırladı.

2015-2019 Stratejik Planı için tıklayınız.

Faruk ÇELİK'ten açıklama

Değişim ve dönüşüm sürecinin en üst noktada yaşandığı günümüzde Kurumların en çok dikkat etmesi gereken şey ister istemez yenilik ve gelişimi takip etmekten ve kaynaklarının bu yönde etkin bir şekilde kullanmaktan geçmektedir. Bu gereklilik Kurumların geleceğe yönelmesini ve bu yönde kendilerini konumlandırmasıyla yani planlama yapmasıyla aşılabilecektir.

Bu konu, 7'den 70'e, doğumdan ölüme kadar herkesi doğrudan alakadar eden önemli bir Kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu için ayrı bir öneme haizdir. Dolayısıyla, bu hizmet kapısının herkese açık olması ve çağdaş, medeni bir hizmet alanına dönüşmesinin çok önemli bir konu olduğu aşikardır.

Sosyal güvenlik, konusu itibarıyla önemli ve ihtiyaçlara anında cevap verilmesi gereken sosyal bir mesele olmakla birlikte gerçekleştirilen reform çalışmaları neticesinde artık ülkemiz bu meseleyi başarılı bir şekilde aşmış bulunmaktadır.

Reform öncesi yaşanan sıkıntıların tamamı vatandaş odaklı bakış açımız çerçevesinde artık sorun teşkil etmemektedir. Reform öncesi süreçte yaşanan farklı kurum farklı uygulama anlayışına son verilerek eşitlik ve adalet sağlanmaya çalışılmış, tüm vatandaşlarımız genel sağlık sigortası kapsamına alınmış, açılan Sosyal Güvenlik Merkezleri ile hizmet vatandaşımızın ayağına götürülmüş ve bunun gibi birçok önemli uygulama hayata geçirilmiştir.

Fakat yapılan çalışmaları hep daha iyisini yapabilmek amacıyla hiçbir zaman yeterli görmedik. Bu nedenle önceki stratejik plan döneminde olduğu gibi yeni plan döneminde de vizyon, misyon, ilke ve değerlerimiz çerçevesinde tüm birimlerimizin yürütecekleri faaliyet ve projelerde gösterecekleri üstün gayret ve çabalarla Sosyal Güvenlik Kurumunu daha modern bir seviyeye çıkaracaklarına olan inancım tamdır.

Sonuç odaklı bir anlayışla oluşturulan 2015-2019 dönemi Stratejik Planı ile, Sosyal Güvenlik Kurumumuzun faaliyetlerinin hedef ve göstergelere dayalı olarak izlenmesi, kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin olarak parlamento ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. Kurumumuzu daha gelişmiş bir noktaya taşımayı amaçlayan bu planın hazırlanmasına katkı sağlayan başta dış paydaşlarımız olmak üzere emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür eder, Kurumsal hedeflerimizin başarıyla gerçekleşmesini dilerim.

Faruk ÇELİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Yadigar GÖKALP İLHAN'tan açıklama

İçinde yaşadığımız bilgi toplumu sadece bireyleri değil aynı zamanda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları çağın getirmiş olduğu değişiklikleri yakalamaya zorlamıştır. Hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığı günümüzde Kurum olarak sosyal güvenlik hizmetlerini en iyi şekilde sunabilmek için sosyal güvenlik reformu hayata geçirilmiştir. Tüm bireylere eşit kapsam ve kalitede sosyal güvenlik hizmeti verilen bir yapının oluşturulması amacıyla yüzyılın en önemli reformlarından birini gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğu tarihten bu yana önemli dönemeçlerden layıkıyla geçmeyi başarmıştır.

Bilindiği üzere, Reform sürecinin başından beri hedefimiz vatandaşlarımıza adil, kolay erişilebilir, kaliteli bir hizmet sunan, aktüeryal dengelerin sağlandığı ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak olmuştur. Kurumumuzun altına imza attığı başarıların elde edilmesinde 2010-2014 yıllarını kapsayan Kurumumuz Stratejik Planı çalışmalarımızda bizlere yol göstermiş, belirlenen amaç ve hedeflerle çalışan motivasyonunu yüksek tutmuştur. Stratejik Plan çerçevesinde gerçekleştirilen planlı faaliyetler, yerinde atılan adımlar ve zamanında alınan kararlar ile kurumsal kapasite arttırılarak sosyal güvenlik alanında yaşanan gelişmelerin yönetilmesi sağlanmıştır.

Kurum olarak, sunmakta olduğumuz hizmetlerin kalitesindeki artışı sürekli kılmak ve finansal açıdan yakalamış olduğumuz mali dengelerin istikrarlı bir şekilde önümüzdeki on yıllara taşınmasını sağlamak için 2015- 2019 Sosyal Güvenlik Kurumu Stratejik Planını hazırlamış bulunmaktayız. Üst düzey yöneticilerin, iç ve dış paydaşların etkin ve aktif katılımlarıyla hazırlanan Stratejik Planın başarıyla uygulanacağına inanıyorum. İç ve dış paydaşlarımızın yanı sıra bu çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür eder, azim ve gayretlerinin devamını dilerim.

Yadigar GÖKALP İLHAN
Kurum Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber