Bakan Çelik'in oğlu ÖSS'de döküldü

Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in oğlu Enis Çelik'in, üniversiteye giriş sınavında başarısız bir sonuç alırken, sayısal ağırlıklı puan türlerinin hiçbirinden 185 puan barajını geçemedi, söze puanı da devlet üniversitelerinin 4 yıllık bir lisans programına yetmeyecek düzeyde.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in sık sık eleştirdiği ÖSS, Özel Ahmet Ulusoy Lisesi mezunu oğlu Enis Çelik'in de sorunu oldu. 18 Haziran 2006 tarihinde gerçekleştirilen sınavın çıkışında ?çok kolaydıö diyen Enis Çelik'in ham puanı, sayısal ağırlıklı puanların hiçbirinden 185 puan barajını geçmedi. Sözel puan türünden baraja takılmayan Enis Çelik'in, barajı geçen puanlarının bile devlet üniversitelerinin 4 yıllık bir fakültesinde yetmeyeceği kaydedildi. Oğul Çelik, sözel-1 puan türünden 444 bin 25'nci olabildi.

-45'Cİ SONUCUNU ÖĞRENEMEDİ

Öte yandan sınava protesto amacıyla giren ve tüm soruları yanlış cevaplayarak -45 almayı hedefleyen ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sefa Boyar, ANKA'ya yaptığı açıklamada, T.C. Kimlik Numarasını girmesine karşın sorgulama ekranından bir yanıt alamadığını ifade etti. Boyar, ?Belki de puanı hesaplanamayanlar arasında olduğum için sorgulama ekranında bir yanıt çıkmıyordu. Sonuç bilgilerinin elime geçtikten sonra amacıma ulaşıp ulaşmadığını öğrenebileceğimö dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber