Terör örgütü güvenlik akademisi kurmuyor

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, terör örgütünün güvenlik akademisi kurup kurmadığının merkezden gönderilen bir ekip tarafından araştırıldığını ve ekibin, Türkiye sınırları içinde böyle bir şeyin olmadığı yönünde rapor verdiğini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2015 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütü güvenlik akademisi kurmuyor

Güneş, İç Güvenlik Paketi'nin görüşüldüğü TBMM İçişleri Komisyonu'nda MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın, terör örgütünün Güneydoğu'da polis akademisi şeklinde bir kuruluş kurduğuna ilişkin haberler bulunduğunu belirtmesi üzerine açıklama yaptı.

Yasa dışı herhangi bir yapılanmaya müdahale etmek için mevcut düzenlemelerin yeterli olduğunu ifade eden Güneş, "Buna müdahale etmek zaten görevdir, etmemek suçtur" dedi.

Bölgeden gelen istihbari bilgilerin değerlendirildiğini ve üzerine gidildiğini anlatan Güneş, "Böyle bir kurulun faaliyet gösterdiğini ilk kez duydum. Değerlendirebileceğimiz bilginiz varsa, araştırılmak üzere talimat vereceğim. Terör örgütünün güvenlik akademisi kurup kurmadığı bölgeye gönderilen bir ekip tarafından araştırıldı, Türkiye sınırları içinde böyle bir şeyin olmadığı raporu verildi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber