Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak

Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2015 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak

Tasarıyla, İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite; Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Üniversitenin mütevelli heyeti, Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Rektör, Bakanın seçeceği bir üye ile Yükseköğretim Kurulu tarafından seçilen profesör unvanına sahip bir üye olmak üzere, toplam 5 üyeden oluşacak

Üniversite, yabancı dilde eğitim veren program açma, yabancı yükseköğretim kurumları ile ortak program yürütme de dahil olmak üzere yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla her türlü iş birliğine dair protokol yapabilecek.

Üniversite, sağlık hizmeti sunmak veya sağlık uygulama ve araştırma faaliyeti yürütmek amacıyla herhangi bir uygulama ve araştırma merkezi veya birimi açamayacak

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane adıyla hizmet vermek üzere inşa edilen ve halen Marmara Üniversitesi adına tahsisli olan Haydarpaşa Kampüsü, Sağlık Bilimleri Üniversitesine tahsis edilecek.

Tasarı, Kamulaştırma Kanunu'nda da değişiklik öngörüyor. Buna göre, maliklerinin mülkiyet hakkının kullanılmasının engellenmemesi, can ve mal güvenliği bakımından gerekli önlemlerin alınması kaydıyla, kamu yararına dayalı olarak taşınmazlar üzerinde tünel de yapılabilecek.

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde bin 875 kadro ihdas edilecek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bin 875 kadro ihdas edilecek. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun taşra teşkilatında eğitim görevlisi kadrolarında çalışanlardan, Üniversite öğretim üyesi kadrolarına atananların, atama işlemi ile birlikte eğitim görevlisi kadroları iptal edilerek, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerden çıkarılmış sayılacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde çeşitli branşlar için 244 kadro ihdas edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber