KOSGEB Başkanı Gürkan, resmen görevden alındı

Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KOSGEB Başkanı Gürkan, resmen görevden alındı

Sanayi Bakanı Ali Coşkun'un, açığa aldığı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Erkan Gürkan, resmen görevinden alındı.

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Gürkan'ın, başka bir göreve atanacağı belirtildi. İdarede inceleme yapan Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu müfettişlerinin hazırladığı raporda, kurumla ilgili bazı olumsuz değerlendirmeler yer almıştı.

'Başbakanlık da soruştursun' talebi

Raporlarını tamamlayan Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri, idaredeki usulsüzlük iddialarının Başbakanlık tarafından soruşturulmasını istedi.

zaman


"Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı'ndaki (KOSGEB) bazı işlemlerde yolsuzluk yapıldığını öne süren raporla ilgili tartışmalar sürerken, görevden alınan KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan'ın avukatı Ferahnaz Gürkan yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu raporlarda müvekkiline dönük doğrudan bir yolsuzluk suçlamasının yer almadığını belirtilerek, "Müvekkilim 1988 yılından bu yana, son 3,5 yılı başkanlık görevinde olmak üzere 18 yıldır bilfiil KOSGEB'de çalışmaktadır. Gerek uzmanlık, gerekse başkanlık görevini yapmış olduğu bu süre içinde dürüst, namuslu ve onurlu bir bürokrat olarak kariyer yapmış, başarılarından dolayı defalarca yılın bürokratı ödülüne layık görülmüştür. Çalıştığı kurumu gerçek kuruluş amacına uygun konuma getirme misyonunu başarıyla üstlenmiş ve uygulamış, bu sayede KOSGEB, Sayın Başbakan'ın birçok kez çalışmalarından övgüyle bahsettiği bir kurum haline gelmiştir. Tüm bu hizmet sürecinde ne geçmişte ne de bugün hiçbir şekilde usulsüzlük isnat edilmemiş olup, bu tür isnatlar içeren bir belge veya rapor da söz konusu değildir ve olamaz." denildi. Zaman, 19 Temmuz'da konuyu 'Müfettişler, yolsuzluk var dedi, başkan görevden alındı' başlığıyla gündeme getirmişti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber