Selçuk Üniversitesi çalışanların parmak izini aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi, daha etkin güvenlik için rektörlükte çalışan personelin kullandığı ana kapıya, 'parmak izi' okuyan cihaz taktırdı.

Danıştay saldırısından sonra kurumlar güvenlik önlemlerini artırmaya yöneldi. Bunun üzerine birçok kamu kurumu personeli için giriş kartı yaptırırken, bazıları da giriş kapılarına X-Ray taktırarak giriş-çıkışların kontrolünü artırdı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü de bu çerçevede personelin giriş-çıkış yaptığı ana kapıya parmak izi okuyan cihaz taktırdı. Çalışan tüm personelin parmak izinin kaydedilen cihaz, önümüzdeki haftadan itibaren aktif olarak hizmete girecek ve personel parmağını okutmadan içeri giremeyecek.

SÜ Rektörlüğü Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamanlı, aslında üniversitelerinin huzurlu bir yer olduğunu, ancak terörün nereden geleceğinin bilinemeyeceğini söyledi. Kamu kurumlarındaki güvenlik zaafının Danıştay saldırısıyla patlak verdiğini, birçok kamu kurumunun giriş-çıkışlarında düzenlemeye giderek güvenlik kontrollerini artırdığını ifade eden Kamanlı, ?Danıştay saldırısından sonra güvenlik önlemlerini artırma çalışmalarımız kapsamında, 'parmak izi' sistemine geçiyoruz. Bazı kamu kurumları personeline giriş kartı dağıttı.

Buralarda kartı okutuyorsunuz, bizimkinde ise parmağı... Kart kopyalanabiliyor, ancak parmak izini kopyalamak çok zor. Bu yüzden daha güvenli?diye konuştu. Personel dışında tüm ziyaretçilerin rektörlüğün ikinci kapısından gireceğini belirten Kamanlı, ?Burada da X-Ray cihazı ve ayrıca dedektörlü güvenlik elemanı bulunacak. Girişler, bu kapıdan da diğeri gibi kolay olmayacak. Bu tür önlemleri zorunlu olarak alıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber