İstanbul'da bu yollar kapalı olacak!

Hrant Dink ölümünün 8. yılında anılacak. Anma nedeniyle bu yollar kapalı olacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Ocak 2015 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da bu yollar kapalı olacak!

Gazeteci Hrant Dink'in 8'nci ölüm yıldönümünde bugün Agos Gazetesi önünde saat 15.00'de düzenlenecek bir törenle anılacak. Anma töreni nedeniyle bugün Halaskargazi Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saat 12. 00'den itibaren bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, "19 Ocak 2015 Pazartesi günü Şişli ilçesi Halaskargazi Caddesi'nde bulunan Agos Gazetisi önünde düzenlenecek olan "Hrant'ı Anma Etkinliği" ile ilgili olarak saat 12. 00'den itibaren anma etkinliğinin bitimine kadar Halaskargazi Caddesi-Abide-i Hürriyet Caddesi-Şafak Sokak ile bu yollara çıkan diğer cadde ve sokaklardan kontrollü geçiş sağlanacak, gerek görülmesi halinde araç trafiğine kapatılacaktır" denildi.

MEZARI BAŞINDA AYİN DÜZENLENDİ

Dink, için dün Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında bir ayin düzenlendi. Eşi Rakel Dink, Dink Ailesi üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Dink'in kabrine çiçekler bırakıldı. Rakel Dink'in taziyeleri kabul ettiği törende bir vatandaşın okuduğu şiir, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Rakel Dink gözyaşlarını tutamadı. Törene katılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dink cinayetinin AK Parti döneminde yaşandığını belirterek, cinayetle birlikte yargılama sürecinin de iktidar zamanında yapıldığını kaydetti. Cinayette ihmali ve sorumluluğu olanların terfi ettirildiğini savunan Tanrıkulu, "Bu iktidarın sorumluluğunda olan bir konuda bugün sorumluluğu başkalarına havale etme gayreti içerisindeler" dedi. Tanrıkulu hala 3-5 tetikçi dışında organizasyonun ortaya çıkarılamadığını söyledi.

HDP'LİLER YÜRÜDÜ

Öte yandan HDP Şişli İlçe Teşkilatı'nda yaklaşık 50 kişilik grup, Dink için Kurtuluş'tan Pangaltı'na yürüdü. Ellerinde 'Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz', 'Buradayız unutmadık, afettmeyeceğiz' şeklinde dövizler taşıyan kalabalık, Kurtuluş'tan Osmanbey'e giden Ergenekon Caddesi üzerine geldiğinde ise beraberlerinde getirdikleri 'Hrant Dink Caddesi' tabelasını çıkarttı. Grup, Ergenekon Caddesi yazan tabelanın üzerine bu tabelaya astı.

Yürüyüşü sonunda yapılan basın açıklamasında "Adalet arayışımız sürüyor" denildi. Bugünkü anma için çağrı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber