Şehit askerin önce tabutu, sonra mektubu geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Eruh İlçesi'nde vatani görevini yaparken, hain saldırı sonucu şehit olan İzmir'li Şehit Er Kamil Alkan'ın, şehit olduğu gün çektirdiği ve ailesine gönderdiği fotoğrafları tabutundan sonra geldi. Acılı baba Mehmet Alkan, oğlunun bayrağa sarılı tabutundan bir gün sonra gelen fotoğrafların bulunduğu zarfı açamadı.

7 asker ve 1 korucunun şehit olduğu saldırıdan sonra İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi'nde toprağa verilen Şehit Kamil Alkan'ın ailesi bir kez daha yıkıldı. 16 Temmuz 2006 günü operasyona çıkmadan dakikalar önce arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdiği ve ailesine gönderdiği ortaya çıktı. Şehit olduğu operasyona çıkmadan önce Ödemiş'in Konaklı Beldesi'nde yaşayan babasını arayan Kamil Alkan, fotoğraflarını gönderdiği ve operasyona çıktığını söylediği belirtildi. Kamil Alkan'ın bu telefon görüşmesinden saatler sonra şehit olduğu haberini alan ailesi büyük bir acı yaşadı. Oğullarının bayrağa sarılı tabutunu alan aile, şehidini önceki gün Konaklı Beldesi'nde toprağa vermişti. Henüz acıları taze olan şehit Alkan ailesi bugün oğullarının şehit olmadan saatler önce arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafları postacı getirdi. Posta dağıtıcısı zarfı baba Mehmet Alkan'a teslim etti. İmza karşılğında zarfı alan baba, acısını yüreğinde hissettiği oğlunun şehit olmadan saatler önce çektirerek gönderdiği fotoğrafların bulunduğu zarfı açamadı. Yüreğinin dayanamayacağını söyleyen baba bir kez daha gözyaşlarına boğuldu. Posta dağıtıcısı şehit evlattan gelen mektubun yanısıra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezerve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye telgraflarını da teslim etti. 20 yıllık posta dağıtıcısı mesleğinin en zor görevini yaptığını, acıya yürek dayanmayacağını söyledi.

ADINI PAYLAŞTIĞI AMCASININ KADERİNİ DE PAYLAŞTI

Şehit Kamil Alkan'ın adının 1974 yılında şehit olan amcasından aldığı ortaya çıktı. Mehmet Alkan'ın ağabeyi Kamil Alkan'ın 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olduğu anlaşıldı. 1986 yılında ilk oğlu dünyaya gelen Mehmet Alkan, şehit olan ağabeyinin adını oğluna koydu. Ancak aradan geçen 20 yılın sonunda amcasının adını alan Kamil Alkan, amcası gibi askerliğini yaparken, görev sırasında şehit düştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber