İzmir Menemen'de kene istilası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Menemen ilçesinde vatandaşlar, ?evlerini kenelerin bastığı? şikayetiyle belediyeden yardım istedi. İlaçlamam yapan Belediye temizlik işleri yetkilileri, vatandaşların topladığı kenelerin gerekli incelemeler için tahlile gönderildiğini ve endişe edilecek bir durumun olmadığını bildirdi.

Alınan bilgiye göre, İnönü Mahallesi Avcı Sokak sakinleri, sokaklarını ve evlerini ?kene? bastığı gerekçesiyle Menemen Belediyesi'ne başvurdu. Topladıkları keneleri bir kavanoza koyup belediyeye teslim eden sokak sakinleri, evlerine giremediklerini söylediler.

Şikayet üzerine sokağa giden ekipler, ?kuş gribi? nedeniyle önlem amaçlı getirilen özel giysileri giyerek, evlerde ve sokaklarda ilaçlama yaptı.

Belediye temizlik işleri yetkilileri, Ahıdır ve Esatpaşa mahallelerindeki 2 ayrı sokaktan daha ?kene? ihbarı aldıklarını bildirdi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tahlile gönderdikleri kenelerin, köpeklerdeki ?toprak kenesi? olduğunu belirterek, gerekli inceleme için tahlile gönderildiği söyledi. Endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade eden Şahin, şikayetlerin geldiği sokaklarda ilaçlama yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber