Ömer Balıbey: Sağcısıyla solcusuyla her kesimin sevdiği bir Milli Eğitim oluşturduk

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, görevi süresince toplumun her kesimini kucaklayan bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne atanan Balıbey, ?hayırla yad edilecek' olmanın rahatlığı ile yeni görevine huzurlu ve mutlu başlayacağını belirtti. Ömer Balıbey, ?İstanbul'da sevilen, sayılan, kurumlarıyla birleşmiş bir Milli Eğitim bırakıyorum. Gözüm arkada değil. Sağcısıyla solcusuyla herkesin gönlünü kazanan bir müdürlük bırakıyorum.? dedi. Balıbey'in yeni hedefi ise Anadolu öğretmen liselerini ayağa kaldırmak.

On yıldır İstanbul'da bulunan Ömer Balıbey, uzun süre görev yapmanın önemli olmadığını belirterek, ?Önemli olan hizmetlerle, sevgiyle, saygıyla ve dostlukla kalmak.? ifadelerini kullandı. İstanbul'da sevilen bir müdürlük oluşturduklarını kaydeden Balıbey, her kesimden destek görmesinin sebebini şöyle anlattı: ?İnsanlarla uğraşmak yerine işlerimizle uğraştık. Halkımızı dinledik. Vefa duygusunu öne çıkararak çalıştık ve herkesle bütünleştik. Bürokrasinin demir yüzünü gül yüzüne çevirdik. Çünkü güler yüz sadakadır.?

Balıbey, elde ettikleri başarılı sonuçların arkasında ekip çalışmasının yattığını da sözlerine ekledi. ?Uykusuz gecelerimiz çok oldu.? diyen Balıbey, ?Gece sabahlara kadar toplantılar yaptık. 5 saat uyku bize lüks oldu. Ama devletimiz ve biz kazandık.? şeklinde konuştu. İstanbul eğitimine katkıda bulunan birçok etkinliğin altına imza atan Ömer Balıbey'in son planladığı proje ise ?eğitim kampüsleri'. İstanbul'un merkezden uzak semtlerinin eğitim problemini çözmeyi amaçlayan ?eğitim kampüsleri' 100-150 dönümlük arsalar üzerine kurulacak. Kampüslerde ilköğretimden her tür liseye en az 15-20 okul ve her türlü sosyal aktivite alanları bulunacak. Kampüsler ilk olarak Beylikdüzü ve Küçükçekmece'de yapılacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber