Milletvekilleri özel şoför istiyor

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun tempo, yorgunluk ve stres nedeniyle sağlıksız şartlarda araç kullanan milletvekillerinin önemli bir bölümü kendilerine özel şoför tahsis edilmesi gerektiği görüşünde.

Enver Yılmaz, taşradaki bir şube şefi veya daire müdürünün bile altında makam arabası ile özel şoför bulunduğunu ifade ederek, ?Milletvekillerine de en azından özel şoför verilmeli.? görüşünü dile getiriyor. AK Partili Yılmaz'ın bu görüşüne Hamza Albayrak da destek veriyor. Albayrak, yorgun olduğu zaman mümkünse şoförlüğü olan birini direksiyona geçirdiklerini; ancak en sağlıklı çözümün özel şoför olduğunu ileri sürüyor.

CHP'li Mahmut Duyan, önceki yıllarda geçirdiği birkaç ciddi kaza sonrası özel şoför verilmesini beklemeden kendine bir şoför tuttuğunu belirtiyor. Duyan'ın masraflar konusundaki savunması ise ilginç: ?Benim şoföre verdiğim paranın daha fazlasını diğer milletvekilleri trafikte yedikleri cezalara veriyor.?

Nuri Saygun ise bu konuda farklı düşünüyor. Saygun, ?Zaten millette vekillerin çok lüks yaşadığı yönünde bir yanlış düşünce var. Bir de özel şoför verilirse çok tepki alırız. İsteyen kendine özel şoför tutsun.? ifadelerini kullanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber