İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kamu yönetimi reformunun şart olduğunu, bu çerçevede denetim mekanizmalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş : 16 Şubat 2004 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kamu yönetimi reformunun şart olduğunu, bu çerçevede denetim mekanizmalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı`nca Başkent Öğretmenevi`nde düzenlenen ``Performans Ölçme ve Değerlendirme`` konulu seminere katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Çelik, Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı`nın gündemde olduğuna işaret ederek, ``Kamu yönetimi reformu, Türkiye`de gecikmiş bir konudur`` dedi.

70 milyonluk bir ülkede yönetimin tek elde toplanmasının mümkün olmadığını, yetkilerin paylaşılması gerektiğini ifade eden Çelik, ``Kamu yönetimi reformu şarttır. Bu çerçevede denetim mekanizmaları gözden geçirilmeli ve yeniden yapılandırılmalıdır`` diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın 21. Yüzyıl`da nasıl olması gerektiği konusunda yeniden yapılanma çalışmalarının ilgili tüm çevrelerin görüşlerinin alınarak sürdüğünü ifade eden Çelik, bu çerçevede hazırlanan raporun sonuçlanma aşamasına geldiğini anlattı.

Bu çalışmayla bakanlığa makro açıdan bakıldığını ifade eden Çelik, ``Şimdi sıra mikro açıdan bakmaya geldi. Bütün birimlerimiz bu çerçevede kendisini masaya yatırıyor`` dedi.

Çelik, Teftiş Kurulu Başkanlığı`nın bugün düzenlediği seminerin de bu kapsamda düzenlendiğini söyledi.

Müfettişlere seslenen Çelik, müfettişlerin yol gösterici olmaları gerektiğini vurguladı. Çelik, müfettişlerin, yöneticilerin ve öğretmenlerin eksiklerini tamamlamalarını sağlayıcı yöntem izlemelerini istedi.

Bir müfettişin nasıl olması gerektiği konusunda yaşadığı bir olayı örnek veren Çelik, genellikle bir kuruma müfettişin geleceğinin, günler öncesinden ``adeta davul zurnayla duyurulduğunu`` söyledi.

Bunun denetim olmayacağını, kimsenin kimseyi kandırmaması gerektiğini söyleyen Çelik, denetimin özünün özeleştiri olduğunu vurguladı.

Çelik, müfettişlerin teftiş yaparken yöneticilerin ve öğretmenlerin değişime ve gelişime açık olup olmadığını, gelişmeleri takip edip etmediklerini de göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi.

``Performans Ölçme ve Değerlendirme`` sisteminde hizmet alanların da bu sürece katıldıklarını anlatan Çelik, bunun son derece önemli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle böyle bir seminer düzenlenmesini önemsediğini dile getirdi.

MEB Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Doğan da, Performans Ölçme ve Değerlendirme sistemini anlattı. Okullar, yöneticilerin ve öğretmenlerin teftişinde yeni bir yol izleyeceklerini ifade eden Doğan, artık denetim sürecine öğrencilerin ve velilerin de katılacağını bildirdi.

HABER7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber