Emniyet: Suça karışan asker karakola teslim edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, bir genelge yayınlayarak suça karışan askeri personelin inzibat karakoluna veya askeri makamlara teslim edilmesini istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelgede, 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmetler Kanunu, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu, 2803 sayılı Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Kanunu, 2692 sayılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu ile 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanununa atıfta bulunuldu.

Genelgede, asker kişilerin, askeri suçları askeri yargıda görülürken şahsi suçlardan dolayı yapılacak soruşturma ve yargılamanın adli yargı mercilerince genel hükümler doğrultusunda cumhuriyet savcılıkları tarafından yürütüleceği hatırlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesinde şunlar kaydedildi:

?Bu kapsamda 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 92 ve 93. maddelerine göre, üniformalı veya sivil elbiseli subay, askeri memur ve astsubaylar, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlar dışındaki suçları işledikleri takdirde, polis tarafından en yakın askeri makama veya inzibat karakoluna davet edilmesi, askeri şahısların bu daveti kabule mecbur oldukları, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçüstü halinde subay, askeri memur ve astsubayları yakalamaya askeri inzibatlar, polisler, jandarmalar ve herkesin yetkili olduğu bu durumda dahi şüpheli askerlerin olay yerinde tutulması veya en yakın askeri inzibat karakoluna, yoksa askeri makama teslim edilerek, yetkili Cumhuriyet Savcısına gecikmeksizin haber verilmesi gerektiği ilgi yazı ile bildirilmiştir?

Genelgede ayrıca, tüm personelin konuyla ilgili bilgilendirilmesi, genelgede bahsedilen hususlara hassasiyetle uyulması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber