YYÜ'ye önce keşif ekibi sonra Bakan Çelik geldi

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve dokuz sanığın yargılandığı 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesi davasında, dün dava konusu cihazların son durumuyla ilgili keşif yapıldı. Keşifin hemen ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Radyoloji Bölümü'ne gelmesi dikkati çekti.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 Haziran'da aldığı keşif kararı üzerine, Başkan İlhan Kaya ve iki mahkeme üyesiyle Savcı Sezgin Kanmaz, Hacettepe Üniversitesi'nden gelen radyoloji uzmanı bilirkişiyle Aşkın'ın avukatları ve İspanyol Expansion firmasının avukatı ve Hazine avukatı, dün önce YYÜ kampüsündeki Radyoloji Bölümü'ne giderek buradaki MR ve ultrason cihazlarını inceledi. Daha sonra kent merkezindeki Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne geçen heyet buradaki cihazları da tek tek inceledi ve zabıt tuttu.

Van'da bulunan bakan Çelik, keşfin ardından geldiği Radyoloji Bölümü'nde, davada bilirkişi olarak da dinlenilen eski Van Bölge Tabip Odası Başkanı ve öğretim üyesi Doç. Dr. Özkan Ünal'la yarım saat görüştü. Ziyareti üniversitede çeşitli yorumlara yol açan Çelik'in, sağ bacağındaki rahatsızlık nedeniyle MR ve ultrason çektirdiği, tedavinin kayıtlara geçmediği belirtildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber