İstanbul'da mecburi hizmet tartışması büyüyor

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hekim eksikliği nedeniyle İstanbul'da mecburi hizmet başlatabiliriz sözlerine Türk Tabipleri Birliği'nden tepki geldi

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ'ın, hekim eksikliğinden yakınarak, "Özellikle İstanbul'da hekim eksiğimiz var, pratisyen hekimler İstanbul'a gelmiyor. Gerekirse İstanbul'da mecburi hizmet uygulamasına geçeceğiz" demesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Değerlendirmeye, Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) tepki geldi. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, "Sorunun çözümü mecburi hizmette değil. İstihdam sorunu var. Ben, İstanbul'da hekimlerin çalışmak istemediğini ilk defa duyuyorum" dedi.

Sorun istihdam sorunu

Pratisyen hekimlerin İstanbul'a gelmemesi nedeniyle özel bir olurla İstanbul'a gitmek isteyen doktorlar için bine yakın pozisyon belirlediklerini söyleyen Akdağ, 2005 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün pratisyen hekimlere ortalama bin 600 YTL ek ödeme yaptığını belirterek "Buna rağmen bu bin pozisyonun ancak 35'i doldu" diye konuştu.

Gürsoy ise Akdağ'ın daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak "Sayın Bakan bir ara 'her doktor iş bulmak zorunda değil' demişti. Anlaşılan şimdi farklı düşünüyor" dedi. Türkiye'de kişi başına düşen hekim sayısının Avrupa standartlarının gerisinde kaldığını kaydeden Gürsoy, her yıl 4 bin 500 kişinin tıp fakültelerinden mezun olduğunu vurgulayarak, "Sorun aslında istihdam sorunu. Biz, tıp fakültesinden mezun olup mesleğe atılacak bu yavrularımıza yeterli ortamı sunamıyoruz. Bu yüzden böylesi sıkıntılarla karşılaşıyoruz" ifadesini kullandı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber