Kılıçdaroğlu: Yeniden kurtuluş savaşı başlatmalıyız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Anayasası askıya alınmış bir devlet var, parlamentosu yürütmenin baskısı altında, yargı yürütmenin kontrolü altında. Dolayısıyla bu süreç biraz daha hızlanarak giderse halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır."

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Şubat 2015 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Yeniden kurtuluş savaşı başlatmalıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Yasama organı için seçimle gelmiş diyorlardı. Milletvekillerine tuzluk dediler. Tuzluk musunuz, milletin oylarıyla seçilen milletvekilleri misiniz diye sordum. Ses çıkmadı. AK Parti milletvekilleri 4 bakanın Yüce Divan'a gitmemesine neden oldu. AKP grubu milletin değil, bir kişinin sözünden çıkmıyor.

Nasıl bir düzendir anlamak mümkün değil. Nasıl bir gözü karalılıktır anlamak mümkün değil. Hak arayan varsa hepimiz düşünüp yeniden düşünmek zorundayız. Yeniden bir ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorundayız. Anayasa alınmış bir devlet var.

Anayasası askıya alınmış bir devlet var, parlamentosu yürütmenin baskısı altında, yargı yürütmenin kontrolü altında. Dolayısıyla bu süreç biraz daha hızlanarak giderse halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır.

Cumhurbaşkanıyla ilgili madde de askıya alınmış, çalışmıyor. Namus ve şeref için her türlü mücadeleyi yaparız. Tarafsız olacağın konusunda namus ve şerefin üzerinde yemin edeceksin. Namus ve şerefini çöp sepetine atacaksın, bunu kabul etmiyoruz. Adam gibi adamsan namus ve şerefine sahip çıkarsın.

Davutoğlu da abisi de duysun. İnşallah benim başbakanlığımda Ortadoğu'ya barış ve huzur getireceğiz. Hiç kimsenin burnu kanamayacak. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal'in cumhuriyetedir, asla dokundurmayacağız. Barış demek Türkiye Cumhuriyeti demektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber