Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen güneybatı (Lodos) yönlü rüzgar nedeniyle soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber