Kılınç Paşa tarafından uyarılmadım

Haber Giriş : 23 Temmuz 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben kendisine namazımı kıldığımı ifade ettiğimde 'keşke biz de kılsak' diyerek hayranlığını belirtti. Ayrıca ben teğmenliğimden beri namaz kılıyorum, lisede de kılıyordum, Silahlı Kuvetler'e bu şartlarda alındım."

MGK eski Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ın katıldığı bir televizyon programında YAŞ kararlarını değerlendirirken, "Bir Deniz Albay Hakim vardı. Evinde haremlik-selamlık uyguluyordu. Ben çağırdım kendisini ve 'bak böyle olmuyor, bu çağdaş bir insana yakışmaz, bu durum TSK'da kalmanıza izin vermez, değişmeyecekseniz gideceksiniz' dedim" dediği Hakim Albay'ın YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilen Ahmet Cengiz Tangören olduğu ortaya çıktı. Yeni Şafak'a konuşan Tangören, 1996 yılının Mayıs ayında bir akşam üstü Tuncer Kılınç'la aralarında yarım saatlik bir konuşma geçtiğini, ancak o konuşmada Kılınç'ın kendisine ikaz edici mahiyette sözler söylemediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Aramızda Tuncer Kılınç Paşa'nın ifade ettiği tarzda bir konuşma geçmedi. Yani bana 'evinde haremlik-selamlık uyguluyorsun, bu çağdaş bir insana yakışmaz, bu durumda TSK'da kalamazsın' şeklinde sözler sarfetmedi. Ben o konuşmanın yapıldığı sırada yarbaydım ve albaylığa terfi ettim. Öyle olsaydı albaylığa terfi ettirilmezdim. Kılınç Paşa bana personelimle ilgili başkasından duyduğumu bizzat kendisinden dinlemek istiyorum dedi. Ben kendisine namazımı kıldığımı ifade ettiğimde 'keşke biz de kılsak' diyerek hayranlığını belirtti. Ayrıca ben teğmenliğimden beri namaz kılıyorum, lisede de kılıyordum, Silahlı Kuvetler'e bu şartlarda alındım."

Bu arada Adaleti Savunanlar Derneği Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Tuncer Kılınç'ın açıklamalarını değerlendirdi. Tanrıverdi, "1999'dan 2003'e kadar YAŞ kararlarıyla ordudan tasfiye edilmiş yaklaşık 300 kişiyle ilgili kararların altında Sayın Paşa'nın da imzası bulunuyor. İnançları nedeniyle TSK'dan tasfiye edilen arkadaşlar hakkında verilen sıfat 'disiplinsizlik'ti. Bu açıklamalar ortaya koyuyor ki, inancını yaşamak isteyenleri tasfiye ettiler. Resmi istihbaratın dışında birliklerde haber toplama örgütü kurulduğu anlaşılıyor" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber