OGM, uygulamalı sınav deyip mülakat yaptı

Orman Genel Müdürlüğü uygulamalı sınavı mülakat gibi yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OGM, uygulamalı sınav deyip mülakat yaptı

KPSS Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Orman Muhafaza memurlarının hem uygulamalı hem de sözlü sınavla alınmaları kararlaştırılmıştı. Ancak Danıştay sözlü sınav yapılmasını iptal etmişti.

OGM'nin bu hatasından dolayı alınan 150 Orman Muhafaza Memuru işini kaybetmekle karşı karşıya kalmış, sonrasında ise OGM kendi yönetmeliğinde değişiklik yaparak bu sorunu çözmüştü. Bu yöntem sorunlu olmasına rağmen kimse, işsiz kalanları mağdur etmemek için bu detayı kurcalamamıştır.

Danıştay kararı sonrasında, KPSS Yönetmeliği bir kez daha değişmiş ve Orman Muhafaza memurlarının sadece uygulamalı sınavla alınması kararlaştırılmıştı.

Ancak KPSS Yönetmeliği "uygulamalı sınav" demesine rağmen, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) aşağıdaki soru önergesine göre yine bildiğini okumuş ve mülakat yapmıştır.

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın aşağıda yer alan soru önergesi ve ve verilen cevaptan da görüleceği üzere, OGM sözlü sınav yaptığını kabul etmektedir.

OGM'nin bu itirafı bir kez daha yapılan sınavların iptali anlamına gelebilir. Zira KPSS yönetmeliği objektif bir şekilde uygulamalı sınav yapılmasını öngörmüştür.

İŞTE SORU ÖNERGESİ VE CEVABI

ADANA MİLLETVEKİLİ SAYIN SEYFETTİN YILMAZ'IN 7/57111 ESAS SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİ HAKKINDA ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI'NIN CEVABI

SORU 1. Alınacak personelin KPSS puan sıralamasına göre değil de mülakata göre alınmasının sebebi nedir?

SORU 2. Sözlü mülakatta alınacak personelin hepsine aynı sorular mı soruldu? Soruldu ise sorular nelerdir?

SORU 3. Sözlü mülakatta her hangi bir görüntü çekimi yapıldı mı?

SORU 4. Alınan personelin KPSS puanları nedir?

CEVAP 1-4. Ormanların ve orman ürünlerinin bakımı ve korunması, damga ve işaretleme, kesim, görev sahaları dahilinde veya civarında çıkacak orman yangınları ve orman zararlıları ile mücadele çalışmalarına katılma, bina ve tesislere giriş çıkışların kontrolü ile sabotajlara karşı korunması, muhtelif maksatlarla kendilerine verilen her türlü silah, alet ve malzemenin iyi muhafaza ve bakımı, ayrıca kanunen el koymakla görevli bulundukları suçların arama, soruşturma ve kovuşturulması ile tutanak tanzimi gibi mesleki ve kolluk görevleri olan Orman Muhafaza Memurlarının ÖSYM Başkanlığı tarafından almış oldukları puan ve tercihlerine göre kurumumuz emrine atanmaları, atandıkları görevlerin şart ve niteliklerini bilmemeleri veya bu şartlara haiz olmamaları sebebiyle hem kurum hem de bu personel açısından ciddi problemler yaşanmaktadır.

Orman Muhafaza Memurlarının hizmete alınmalarında KPSS puanının yanı sıra sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutularak hizmete uygunluklarının tespiti gereklilik arz etmiştir. Bu sebeple Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. İlgili Yönetmelik gereğince de adayların uygulamalı sınava katıldıkları il için KPSS puanı ile uygulamalı sınav puanının ortalaması alınarak belirlenen puana göre atamaları yapılmıştır. Sınav Komisyonunca hazırlanan ve kavanozlara konulan sorular arasından adayın kendi çektiği soru adaya sorulmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber