Maliye Bakanlığının her muayenehaneye pos makinesi konulmasını zorunlu hale getireceklerini açıklaması, hekimlerden tepki gördü.

Haber Giriş : 17 Şubat 2004 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığının her muayenehaneye pos makinesi konulmasını zorunlu hale getireceklerini açıklaması, hekimlerden tepki gördü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek, "Hekim, hastasını 'kredi kartı ile ödeme yapacaksın ki pos makinesi tespit edecek' diye zorlayamaz. Hekimler vergi kaçakçısı mı? En sonunda bizim posamız çıkartılacak" dedi.
TTB, Arıoğlu'nun, "Muayenehanelere mutlaka pos makinesi koyacağız. Pos makinesi bile yetmez, gerekirse muayenehane kapısına adam koyarız" sözlerine tepkisini Maliye Bakanlığı'na yazılı olarak bildirdi. Henüz Bakanlık'tan uygulamaya ilişkin yanıt alamadıklarını kaydeden Sayek, her şeyden önce Arıoğlu'nun tarzını "çirkin" bulduklarını söyledi.

Ticaret zihniyeti
Hekim - hasta ilişkisine ticaret zihniyeti ile bakılmasından yakınan Sayek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de milyonlarca dolar vergi kaçıran isimlerle uğraşılması gerekirken, yarısı kamuda çalışan ve dolayısıyla vergisini her ay düzenli ödeyen hekimlerle uğraşılıyor. Pek çok muayenehanede zaten arzu ettikleri pos makinesi bulunuyor. Kırsaldaki hastalar da hiç düşünülmüyor. Kırsaldaki hastalar, çoğunlukla taksit taksit hekimine ödeme yapar. Hekim, bu hastasından kredi kartı ile hemen ödeme yapmasını nasıl ister ki?"
Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman da, tüm hekimlerin vergi kaçakçısı ilan edildiğini, bunun hekimlerce kabul edilemeyeceğini belirtti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber