3 ilde eğitime kar engeli

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı. Ağrı ve Erzurum'da okullar tatil edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ilde eğitime kar engeli

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı.

Türkiye Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan, İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ın iç kesimlerini kapsayan Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de bugün, yarın, çarşamba ve perşembe günü aralıklı kar yağışı beklendiğini belirtti.

Kar yağışının Doğu Anadolu'nun iç ve kuzey kesimlerinde etkisini hafta boyunca sürdüreceğini kaydeden Yağan, soğuk dalgasından en az yurdun batı kesimlerinin etkileneceğini ifade etti.

Etkili kar yağışı geliyor / Haritalı

EĞİTİME KAR ENGELİ

ERZURUM

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken, Aşkale ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

AĞRI

Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, yaptığı açıklamada, dün geceden etkisini gösteren kar yağışı ve hava şartlarının ulaşımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Yoğun kar yağışından dolayı köylerden ilçe merkezine gelen taşımalı eğitim 1 gün süre ile tatil edildiğini belirten Zadeleroğlu, ilçe merkezi ve köylerdeki eğitime devam edileceğini kaydetti.

KARS

Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kentte okullar bir gün tatil edildi.

BAŞKENTTE UZUN ZAMANDIR BEKLENEN KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Başkentte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü.

Meteoroloji kar yağışıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Kar yağışının 3 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

SİVAS BEYAZA BÜRÜNDÜ

SİVAS'ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Yağışı fırsat bilenler ise parklarda kartopu oynayarak fotoğraf çektirdi.

Gece saatlerinde aniden bastıran kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Sokaklara çıkarak kar yağışı altında yürüyen vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirdi. Kartopu oynayarak kardan adamlar yapan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Yağış, ulaşımda aksaklıklar yaşanmasına neden olurken yayalar ise yürümekte güçlük çekti. Hava sıcaklığının 0 derece olarak ölçüldüğü Sivas'ta, kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber