İstanbul'da belediyenin 2 şirketi birbirine girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), "Başakşehir 2. Etap'ın bacalarının doğal gazlı kombiye uygun olmadığını, ölüm riskinin bulunduğunu" belirterek, burada oturan vatandaşları bacalarını uygun hale getirmeleri ya da hermetik kombi kullanmaları konusunda uyardı. İGDAŞ'ın "bacalar yeniden yapılmadığı takdirde doğal gaz vermeyeceğini" duyurması üzerine bir grup site sakini gösteri yaptı.

Başakşehir 2. Etap'ta son zamanlarda baca gazından etkilenmelerle ilgili şikayetlerin artması üzerine İGDAŞ yetkilileri binalardaki bacaları inceletti. Hazırlanan raporda, "2. Etap bloklarının bacalarının doğal gazlı kombiye uygun olmadığı, çekiş performansları düşen bu bacalar nedeniyle, baca gazı tepmesi sonucu gazın dairelere sızdığı" belirtildi.

İGDAŞ tarafından site sakinlerine ve site yönetimine gönderilen yazıda, "bacaların iyi çalışmaması sonucu ölüm tehlikesinin bulunduğu" belirtilerek, "bacaların 15 Temmuz tarihine kadar düzeltilmesi, ya da sisteme uygun çalıştığı belirtilen hermetik kombiye geçilmesi gerektiği, bunlar yapılmazsa buraya doğal gaz verilemeyeceği" kaydedildi.

Uyarı yazısı üzerine Başakşehir 2. Etap'ta toplanan bir grup site sakini, kendilerine daireleri bu şekilde teslim eden KİPTAŞ'ın 2 bin 300 daireyi ilgilendiren bu sorunu çözmesi gerektiğini savundu.

Site sakinleri, daireleri alırken proje bedeli ödediklerini, doğal gaza uygun olmayan bacalara o tarihte de izin verilmemesi gerektiğini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber