Etkili kar yağışı geliyor / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etkili kar yağışı geliyor / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Trakya ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Akdeniz ve Güney Ege Kıyıları ile Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz ve Güney Ege Kıyıları ile Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber