PTT'den, torpil yapmadan personel alıyoruz, açıklaması

PTT, memurlar.net'te yer alan haberle ilgili bir açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Şubat 2015 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT'den, torpil yapmadan personel alıyoruz, açıklaması

6 Şubat tarihinde yaptığımız "PTT, OGM, KYK, DSİ, Gümrük yeniden kapsama alınsın" başlıklı haberde, merkezi yerleştirme dışına çıkan kurumların yeniden kapsam için alınması gerektiğini belirttik.

Söz konusu bu haberde, merkezi yerleştirme dışında yapılan alımlardaki torpil iddalarını gündeme getirmiştik.

Bu haberimize, PTT bir açıklama göndermiştir. PTT Genel Müdür Vekili imzasıyla gönderilen yazıda, kuruma alımların KPSS puanına ve tercihlere göre yapıldığı belirtilmiştir.

Ancak, kurumun yer verdiği yönetmelikte de yer aldığı üzere, personel alımlarında, en yüksek puanlı 4 katı adaya yazılı/sözlü veya sadece sözlü sınav uygulanmaktadır.

Sözlü sınavı kamuoyu tarafından torpilin en çoık döndüğü mekanizma olarak bilinmektedir.

İŞTE PTT'NİN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA

T.C.
POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANOMİM ŞİRKETİ
Kurumsal İletişim Birimi

Sayı :67914109/621.02

Konu : Açıklama

06/02/2015 tarihinde internet adresinizde yayımlanan "PTT, OGM, KYK, DSİ, Gümrük yeniden kapsama alınsın" başlıklı haberiniz ile ilgili olarak Şirketimiz hakkında kamu oyunda yanlış değerlendirmelerin ortaya çıkmamasını teminen aşağıda belirtilen açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Şirketimiz Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olarak faaliyetini sürdürmekte iken, 23/05/2013 tarih ve 28655 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi olarak yapılandırılmış olup, faaliyetini Anonim Şirket olarak sürdürmektedir.

6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunun 27. maddesinin birinci fıkrasında PTT personelinin 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edileceği ve ikinci fıkrasında bu sözleşmeli personelin Kamu Personeli Seçme Sınavına katılanlar arasından seçileceği belirtilmiştir.

Ayrıca, 04/10/2013 tarih ve 28785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin 9'uncu maddesinin birinci fıkrasında ihtiyaç ve pozisyon durumuna göre personel alımının KPSS'ye katılmış ve Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olanlar arasından yapılacağı belirtilmiştir.

Buna göre; personel alımları, Kamu Personeli Seçme Sınavına katılanların internet ortamında merkezi şekilde müracaatları alınmak suretiyle KPSS puanına ve tercihlerine göre hiç bir torpil girişimine meydan vermeden yerleştirmeleri yapılmak suretiyle Şirketimizce yapılmaktadır.

Bilginizi teminen açıklamamızın internet sayfanızda yayımlanması hususunu rica ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber