Davutoğlu'nun Başmüşavirleri istifa etti

Davutoğlu'nun, Başmüşavirleri Ali Sarıkaya ve Ertan Aydın istifa etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2015 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu'nun Başmüşavirleri istifa etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başmüşavirleri Ali Sarıkaya, Ertan Aydın, Taha Özhan ve Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Celil Göçer 7 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

ERTAN AYDIN KİMDİR?

Doç. Dr. Ertan Aydın, ODTÜ'den lisans, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden doktora derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında Harvard Üniversitesi'nde ve Dartmouth Üniversitesi'nde aras,tırmacı olarak bulundu. 2004-2012 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası I.lis,kiler Bölümü'nde ögretim üyeliği yaptı. Son iki senedir Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi işlerden sorumlu başdanışmanlığını yürüten Aydın, bu göreve Davutoğlu ile devam edecek. Aynı zamanda Pollmark Araştırma'nın ortağı olan Aydın'ın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

ALİ SARIKAYA KİMDİR?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun üniversiteden öğrencisi olan ve sağ kolu olarak bilinen Ali Sarıkaya, Dışişleri Bakanı ile 12 yıldan beri birlikte çalışıyor. Davutoğlu, Sarıkaya'yı en kritik görüşmelerinde bile yanından ayırmıyor.

Sarıkaya'nın adı, daha önce de Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak geçmiş ancak bu göreve daha sonra Büyükelçi Naci Koru getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber