Vekillik için 700 istifa

700'den fazla bürokrat istifa etti. Vekil adayı olamayanlar 7 Nisan'dan sonra, seçilemeyenler ise 7 Haziran'dan sonra memuriyete geri dönebilecek...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Şubat 2015 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekillik için 700 istifa

7 HAZİRAN Milletvekili Genel Seçimleri'nde adya adayı olacak kamu görevlilerinin istifaları için Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği süre dün 17.00'de doldu. Bürokraside son gün adeta istifa rüzgarı yaşandı.

Seçilemeyen dönecek

İstifa eden bürokratlardan listelere giremeyenlerin milletvekilliği aday listelerin kesinleştiği 7 Nisan'dan sonra tekrar görevlerine dönmeleri bekleniyor. Listelere giren adaylar ancak 7 Haziran'ı seçilemeyen bürokratların eski görevlerine ya da farklı koltuğa dönüp dönmeyeceklerine ise yeni bakanlar karar verecek. Yargı mensupları ve askerler dışındaki kamu görevlileri, görevlerine geri dönebilecek.

Özhaseki vekil olacak

Milletvekili olmak için son gün istifa edenler arasında Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Turhan ile AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, SGK Genel Müdürü Yadigar Gökalp İlhan, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da var.

Rektörler akademik kariyerden vazgeçti

AK Parti'den siyasete hazırlandığı için istifada eden rektörler şunlar:

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Mutlu, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Günşen ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Hüseyin Yayman, Prof. Dr. Metin Toprak, YÖK üyeleri Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Dr. Emin Zararsız ile Doç. Dr. Suat Kolukırık ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Gündoğdu görevlerinden istifa etti.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olmak için devlet kurumlarından istifa eden bürokratlarıntam lisytesi için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber