Öğrenciler kar yüzünden okul binasında kaldılar

MANİSA'nın Kula İlçe merkezindeki dört ayrı lisede taşımalı sistemle eğitim alan 19 öğrenci, yolların kapanması üzerine dün (salı) mahallelerine dönemedi. Kaymakamlığın talimatıyla öğrenciler, bir lisede misafir edildi. Kula Kaymakamı Murat Güven, yollar açılıncaya kadar öğrencileri misafir edeceklerini belirtti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2015 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenciler kar yüzünden okul binasında kaldılar

Olumsuz hava koşulları ve yolların kar yüzünden kapanması üzerine Kula'da tüm okullar 11 Şubat salı günü itibariyle bugün tatil edildi. Dün (salı) eğitim ve öğretimin yapıldığı ilçede taşımalı sistemle okullarına gelen 19 öğrenci, yolların kapanması üzerine Kula'nın en uzak mahallesi Çarıkballı'daki evlerine dönemedi. Bunun üzerine kaymakamlığın talimatıyla öğrenciler, Kula Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi'nin yatılı binasına yerleştirildi. Karınları doyurulan Kula Yunusemre Anadolu Lisesi, Kula İmam Hatip Lisesi, Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi ve Kula Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 19 genç, geceyi burada geçirdi. Bugün sabah saatlerinde, Kaymakam Murat Güven ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan öğrencileri ziyaret etti.

"AİLELERİN GÖZLERİ ARKADA KALMASIN"

Kula Kaymakamı Murat Güven, "Kar yağışı nedeniyle 11 erkek, 8 kız öğrencimiz taşımalı eğitim kapmasında uzak mahallerimize eski tabiri ile köylerimize ulaşamadılar. O öğrencilerimizi dün (salı) akşam okullarımızın yatılı pansiyonlarımızda misafir ettik. Bugün de duruma bakılacak yollar açıldığında öğrencilerimizi servislerle mahallelerine, ailelerinin yanına göndereceğiz. Ama açılmadığı takdirde de misafir etmeye devam edeceğiz" dedi. Öğrencileri misafir edildiği lisenin Müdürü Hüseyin İzci, "Ailelerimizin gözü arkada kalmasın. Evinizin sıcaklığını burada öğrencilerimiz hissediyor. Güzel bir ortamda kaldıklarından emin olabilirsiniz. Burası huzurlu bir ortam lütfen gözünüz arkada kalmasın" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER TEŞEKKÜR ETTİ

Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi Öğrencisi Fadime Polat, "Yoğun kar yağışı sonrası mahallemize gidemedik. Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi pansiyonunda kaldık ve burada yemek yedik. Kula Kaymakamımız Murat Güven'e teşekkür ediyoruz" dedi. Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Seher Karaduman, "Kar yağışı nedeniyle mahallemize giderken yolda mahsur kaldık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bizi Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nin yurduna yerleştirdi. Milli Eğitim Müdürümüz ve Kaymakamımıza bizlere sıcak bir yuva açtığı için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber