Rektör Bernay YÖK'e havale

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Başsavcılığı, TBMM Araştırma Komisyonu'nun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Bernay ve yönetimi hakkında 30 konuda yaptığı suç duyurusunun 15'inde görevsizlik kararı vererek dosyaları YÖK'e gönderdi

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve üniversite yönetimi hakkındaki yolsuzluk ve kadrolaşma iddialarıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunan TBMM Araştırma Komisyonu'na adres olarak YÖK'ü gösterdi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bernay ve OMÜ yönetimi hakkında TBMM Araştırma Komisyonu'nun yaptığı 30 ayrı suç duyurusuyla ilgili incelemesini yarı yarıya tamamladı. Başsavcılık, suç duyurularından 15'i hakkında görevsizlik kararı vererek, dosyalara bakmakla yetkili olan YÖK'e gönderdi. Başsavcılık, 15 suç duyurusunu da inceliyor.

CHP uyarmıştı

TBMM Araştırma Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında, komisyonun suç duyurusunda bulunmaya karar vermesi tartışma yaratmıştı. Komisyon üyesi CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, "Komisyonun savcılıklara suç duyurusunda bulunma yetkisi yok. Komisyon yetkilerini aşıyor" diyerek, suç duyurusuna karşı çıkmıştı.

Kepenek'in itirazına rağmen AKP'li komisyon üyelerinin kararıyla Bernay hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Özellikle AKP'li üyelerin Bernay ve OMÜ yönetimi hakkındaki bazı suçlamaları şöyle: "İrtibat bürosu, et ihalesi, temizlik ihaleleri, holter cihazı ihalesi, temizlik sözleşmesinin feshi, kadrolaşma, rektörlük binası inşaatı, Ziraat Fakültesi inşaatı, kardiyoloji merkezi yapımı, akaryakıt giderleri, ek ders ücretleri, lisans üstü öğrenim enstitüleri, af sınavı gibi konularda yolsuzluk yapıldı."

100. Yıl'da tepki çekmişti

Samsun'da Başsavcılık, Bernay hakkındaki dosyaların bir kısmını görevsizlik kararı vererek YÖK'e gönderirken, Van Cumhuriyet Başsavcılığı, benzer bir olayda farklı bir tutum sergilemişti.

Savcılığın, Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında tıbbi malzeme alımına ilişkin dosyaları görevsizlik kararıyla YÖK'e göndermeyerek soruşturma açması tepki yaratmıştı.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, "Aşkın dosyasının savcılıkça YÖK'e gönderilmesi gerekirdi" demişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber