Yapı malzemeleri, mobil sistemle denetlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: -"Denetimin etkinliğinin artırılması için geliştirilen 'Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi' adlı yazılım, Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot olarak uygulamaya alındı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2015 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yapı malzemeleri, mobil sistemle denetlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı malzemelerinin mobil sistemle denetleneceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yapı malzemelerine ilişkin denetimler kapsamında, temel seviye eğitim ve sınav aşamalarından geçerek, ileri seviye eğitimle malzeme bazında uzmanlık kazanan denetim elemanları, il teşkilatları bünyesinde yılda ortalama 12 bin denetim yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, denetim faaliyetlerine hız kazandırmak ve etkinliğinin artırılması için "Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi" adlı yazılım geliştirdiklerini belirtti.

Güllüce, yazılımın Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot uygulamaya alındığını kaydetti.

Mobil denetim sistemine geçişin faydaları ise şöyle olacak:

-Üç nüsha doldurulan denetim tutanakları, denetim mahallinde sistem üzerinden doldurularak, mobil yazıcılardan pratik şekilde çıktısı alınabilecek.

-Malzeme grupları doğrultusunda hazırlanan kontrol listeleriyle sistem denetimi yönlendirecek ve denetçi hataları en aza indirilecek.

-Denetim elemanları kendi aralarında ve merkez birim personeliyle anlık mesajlaşabilecek, bu sayede denetim sırasında gerekli olabilecek bilgi alışverişi sağlanacak.

-Denetimde, ihtiyaç duyulabilecek tüm mevzuata sistem üzerinden ulaşılabilecek.

-Denetim verileri, denetim tarihiyle eş zamanlı olarak merkez birime ulaşacak.

-Denetime ilişkin tüm dokümanlar, malzemenin kendisi, ambalajı ve ilgili etiketleri fotoğraflanarak sistemde kayıt altında tutulabilecek.

-Mevzuatına uygun üretim gerçekleştirmeyen imalatçılar için uygulanan idari yaptırımlar daha rahat takip ve kontrol edilebilecek.

-Ülke genelinde muntazam bir denetim faaliyeti oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber