4 sağlık çalışanı için 3 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kimsesiz yaşlı bir adamın hastane odasında unutulması ve 2 gün sonra ölü bulunması olayıyla ilgili olarak 4 sağlık çalışanı hakkında açılan kamu davası başladı.

Yaklaşık 1 ay önce meydana gelen olaya ilişkin olarak Yahyalı Cumhuriyet Savcılığınca açılan kamu davası, Yahyalı Asliye Ceza Mahkemesinde başladı. Hazırlık dosyasını inceleyen Cumhuriyet Savcısı, iddianamesinde olay günü hastanede görevli doktorlar Bülent Zengin, Soner Çoban, hemşire Rabiya Araz ve İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İrfan Yıldırım'ın olayı normal ölüm gibi göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Olay günü hastaneye getirilen Ali Şahin'in ?koktuğu? gerekçesiyle boş bir odaya konulduğu ve 2 gün sonra hastane başhekimi tarafından bulunduğu bildirilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

?Hastayı odada unuttuğunu anlayan şüpheli Bülent Zengin, normal ölüm olayı gibi defin ruhsatı düzenlemiş ve ölü, bu ruhsata istinaden komşularınca toprağa verilmiştir. Durumdan haberdar edilen ilçe Sağlık Grubu Başkanı Dr. İrfan, ilçenin en yetkili sağlık görevlisi olarak olayı derhal Cumhuriyet Savcılığına bildirmek yerine rutin hayatına devam etmiştir. Şüpheli Bülent, yasaya aykırı şekilde defin ruhsatı düzenlemiş, diğer şüpheliler Soner ve Rabia da öğrendikleri şüpheli ölümü Cumhuriyet Savcılığına bildirmemişler ve adli görevlerini kötüye kullanmışlardır.?

İddianamede, şüphelilerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması ve kamu görevi üstlenilmesinden yoksun bırakılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen Dr. Bülent Zengin'in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, olay gününde hastanede nöbetçi olan doktor ve hemşirelerin kimler olduğuna ilişkin nöbet çizelgesinin istenmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Yaklaşık 1 ay önce, Yahyalı'nın Derebağ beldesinde evinde yalnız yaşayan Ali Şahin'in (77) tedavi için getirildiği Yahyalı Devlet Hastanesinde ?koktuğu? gerekçesiyle hastane çalışanlarınca boş bir odaya konulduğu ve 2 gün sonra hastane başhekimi tarafından ölü bulunduğu iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber