Yarın okulların tatil olduğu iller

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller açıklanmaya başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2015 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarın okulların tatil olduğu iller

AFYONKARAHİSAR

Emirdağ, Sandıklı ve Dinar ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşım durdu. Emirdağ ve Sandıklı'da okullar tatil edildi.

Emirdağ'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün eğitime 1 gün süreyle ara verilen ilçede yarın da okullar tatil edildi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerde tüm okullar 20 Şubat 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerde görev yapan engelli tüm kamu personeli 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi.

Sandıklı İlçesi'nde dün gece başlayan kar yağışı ve tipi aralıksız devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Kaymakamlık kararıyla bugün eğitime ara verilen okullarda tatilin 1 gün daha uzatıldığı açıklandı.

BOLU

Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin sağlık ve ulaşımları göz önünde bulundurularak il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamileler de 20 Şubat 2015 Cuma günü idari izinli sayılacaklardır" denildi.

DENİZLİ

kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede okulların tatil edilmesi 1 gün daha uzatıldı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları ve kar yağışının sürmesi nedeniyle Çardak, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla eğitime yarın (Cuma) ara verildiği belirtildi. Ayrıca hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, il merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları yüzünden il genelindeki resmi ve özel eğitim kurumları bugün olduğu gibi yarın için de tatil edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamileler ise yarın idari izinli sayılacak.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi.

Kentte 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün (Cuma günü) ara verildiği bildirildi.

Öte yandan Karaman Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

KONYA

Olumsuz hava koşulları ve don nedeniyle Konya il merkezinde okullar yarın tatil edildi

Konya'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 22 ilçede okullar tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle, 22 ilçe ve bazı ilçelerdeki birleştirilmiş sınıflar, taşımalı eğitim yapan okullar, ilk ve orta okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Öte yandan tatil kararı alınan ilçelerde kamu görevlisi engelliler, hamileler ve malül gazilerin de bir gün idari izinli sayılacakları bildirildi.

Açıklamada ilk ve orta dereceli okulları tatil edilen ilçeler şöyle:

"Cihanbeyli, Yalıhüyük, Hüyük, Çeltik, Sarayönü, Akören, Ahırlı, Çumra, Güneysınır, Halkapınar, Bozkır, Hadim, Taşkent, Ereğli, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Ilgın, Derebucak."

KÜTAHYA

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalılarda ve köy birleştirilmiş sınıflarda eğitim-öğretime 20 Şubat Cuma günü itibarıyla 1 gün ara verildi.

Yetkililer tarafından özellikle ilçeye bağlı köylerde kar yağışı sonrası oluşan kar ve buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde taşımalı eğitim veren okullar ile köylerdeki birleştirilmiş sınıflarda eğitime 20 Şubat Cuma günü itibarıyla 1 gün ara verildiği, ilçe merkezinde ise eğitim-öğretimin devam ettiği bildirildi.

SAKARYA

Sakarya'da etkili olan kar yağışı sonrası Cuma günü de okullar tatil edildiği öğrenildi.

Sakarya'da iki gün süren yoğun kar yağışı sonrası Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından Perşembe günü okullar tatil edilmişti. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleşen İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında olumsuz hava şartlarının, buzlanma ve don olaylarının devam etmesi sebebiyle tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında cuma günü de tatil edildiği açıklandı. Kamuda çalışan engelli ve hamile olan bayanlarında bir gün izinli sayılacağı bildirildi.

SAMSUN

Samsun Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı. Açıklamada yarın (Cuma) Samsun'un bazı ilçelerinde eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Raporu açıklamasında Alaçam'da taşıma merkezleri ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda, Atakum'da Özören, Sarayköy ve Çatalçam okullarında Canik'te Başalan, Cumhuriyet, Başkonak, Tuzaklı, Hacı Naipli, Gökçepınar, Dereler ilk ve Ortaokulları ile Demirci İlkokulu ve Birleştirilmiş Sınıflı İlkokullarda, 19 Mayıs'ta Kösedik, Kuşkayası, Esentepe, Karagöl ve Düzköy okullarında, Tekkeköy'de taşımalı eğitim kapsamında ki öğrenciler ile Yaylageriş, Büyüklü, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere-Kırancık ve Yazılar ilk ve ortaokullarında, Yakakent'de Taşıma Merkezleri ile Birleştirilmiş Sınıflı İlkokullarda, Vezirköprü, Asarcık, Salıpazarı, Terme, Ayvacık, Kavak, Ladik Havza ve Çarşamba ilçelerinde bütün okullara eğitim ve öğretime ara verildiğini Bafra ve İlkadım'da ise eğitim ve öğretimin devam edileceğini açıkladı. Ayrıca raporda belirtilen karayolları durumunda ise 15 kilometrelik yolun kar ve tipi nedeniyle, Asarcık'ta 1, Alaçam'da 3 mahalle yolunun kapalı olduğu, açma çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ekiplerince devam ettiği, toplam 34 mahallede ise enerji kesintisinin olduğu belirtildi.

SİVAS

Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar gereği olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için il genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler de eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak.

TOKAT

Tokat'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılar gözönüne alınarak, yarın okulların il genelinde tatil edildiğini bildirdi.

TUNCELİ

Tunceli'nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.

Tunceli'de devam eden kar yağışı nedeniyle Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. Öte yandan kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, Ovacık ilçesine de yağıştan ötürü elektrik verilemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber