Astronomik maaşları derhal düşürün

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu, BDDK ve TMSF'nin "Maaşlarınızı düşürün, fazla ödemeleri iade edin" uyarısını dikkate almamaları üzerine soruşturma başlatmaya hazırlanıyor.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Üyeleri ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticilerine ödenen yüksek maaşlarla ilgili uyarısının dikkate alınmaması üzerine, soruşturma başlatmaya hazırlanıyor. Teftiş Kurulu, bir ay kadar önce başta BDDK ve TMSF olmak üzere özerk kurulların yöneticilerinin aldığı astronomik maaşları düşürmelerini istemişti. Aradan bir ay geçmesine rağmen, maaşların en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı seviyesine düşürülmesi konusunda adım atılmadığı gibi, yapılan fazla ödemelerin de iade edilmesi konusunda hiçbir girişimde bulunulmadı. Teftiş Kurulu, bunun üzerine harekete geçti.

BAŞBAKAN ONAY VERMİŞTİ

Her yıl düzenli olarak üst kurulların faaliyetlerini inceleyen Başbakanlık Teftiş Kurulu, 2005 yılı faaliyet raporlarını Başbakan Erdoğan'a sunmuş ve Erdoğan'ın talimatıyla, BDDK ve TMSF'de uygulanan ücret sistemiyle ilgili uyarıda bulunmuştu. Teftiş Kurulu tarafından bu kuruluşlara gönderilen yazıda, "Kurul üyelerinin maaş ve ödeneklerinin Başbakanlık Müsteşarı seviyesine düşürülmesi, bugüne kadar yapılan fazla ödemelerin de iade edilmesi" istenmişti. Yazıda, Kurul üyelerine ödenen maaş ve ödeneklerin kamuda uygulanmaya çalışılan ücret dengesini bozduğu ifade edilmişti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber