'Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir'

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı Türk Metal-Sen Manisa 1 Nolu Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, kıdem tazminatı konusunda hükümeti uyarıp, "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşmaya çalışanlar bedelini öder" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2015 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir'

Türk Metal-Sen Manisa 1. Nolu Şubesi, 3. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısını Anemon Otel'de yaptı. Toplantıya Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, çeşitli fabrikaların genel müdürleri, işyeri temsilcileri ve üyeler katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, kıdem tazminatının sendikaları için öneminden söz etti. Kıdem tazminatı konusunda hükümetin yaptığı çalışmaların işçiyi değil işvereni sevindireceğinin altını çizen Aslıyüce, "Hütümetin kıdem tazminatı için yaptığı çalışmalarla işverenin işçiyi çıkarma yetkisi daha da genişlemiş olacak. Eğer yapılacak çalışmalarda bütün emekçilerin kıdem tazminatından yararlanması isteniyorsa o zaman örgütlenmenin önünü açmaları gerekmektedir. Örgütlü olan bir işçinin işten çıkarıldığında, asla kıdem tazminatı alamama gibi durumu yoktur. Kıdem tazminatları eğer güvence altına alınması isteniyorsa hükümetin yapacağın en güzel şey örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmalı. Çünkü sendikanın olduğu yerde işçi hakkını sonuna kadar alır. Herkesi sendikalı yapın herkes hakkını alsın. Mesela 12 ay çalışamayan bir işçi kıdem tazminatını hak edemiyor. Eğer hükümet kıdem tazminatı konusunda gerçekçiyse 1 yıl durumunu ortadan kaldırsın. Bir ay çalışmışsa bir aylık, 8 aylık çalışmışsa 8 aylık tazminatı alsın. Bir çok işçi, iş mahkemelerinde alacak savaşı veriyor. Herkes şunu çok iyi bilsin kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşmaya çalışanlar bedelini öder. Sonucuna da katlanmak zorunda kalırlar" diye konuştu.

"KAYIT DIŞINI ÖNLEYİN"

Konuşmasında kayıt dışı istihdama da değinen Aslıyüce, "Hükümet önce kayıt dışı istihdamı ve işyerlerini önlesin. Namusu, şerefiyle iş yapan işverenlerin karşısında en büyük bela bu. Merdiven altı işyerlerini kayıt altına alın. Herkes sosyal güvenlik şemsiyesinin altında olsun. Hem işveren hem de çalışan kazansın. Anayasamızda yer alan o sosyal devlet idaresi hayata geçsin. Ama amaç bu değil. Amaç haklarımızı gasp etmek. Biz bunlara izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde 200 delegeden 198'i sandık başına gititi. Şubenin 1,5 yıldır başkanlık görevini yürüten Ercan Dereli'in tek aday olduğu seçimde kullanılan oyların tamamını alan Dereli, yeniden başkan seçildi. Güven tazeleyen Dereli, Manisa'da sendika üyesi işçilerin haklarını aramak için mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Dereli'nin başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, İbrahim Karışmaz, Soner Arıcan, Köksal Gündoğdu ve Ümit Akyolu yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber