TİKA'nın yardım listesinde yok yok!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, dünyanın geri kalmış bölgelerinde yaşayan insanlara farklı konularda yardım eli uzatıyor. Yapılan yardım listesinde deniz bisikletinden Ren geyiğine farklı farklı yardımlar var...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2015 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TİKA'nın yardım listesinde yok yok!

MERT İNAN İstanbul

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine aralıksız yardımlar ulaştırıyor. Özellikle Afrika ve Amerika kıtasındaki az gelişmiş ülkelere TİKA tarafından yapılan ilginç yardım kampanyaları ise kimi zaman yüzlerde tebessüm yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika Cumhuriyeti sınırlarındaki Lesotho Krallığı'nın dağ köyü Mohokko'da yaşayan 100 aileye battaniye yardımı yapan TİKA'nın son yıllarda Afrika, Amerika ve Moğolistan'da yapılan ilginç yardımları bulunuyor:

- Moringa Oelifera Ağacı: TİKA ile Burkina Faso'da faaliyet gösteren Belem Wend Tiga Belwet Derneği işbirliğinde yürütülen Moringa Oelifera Ağacı Yetiştirme Projesi'nin 4'üncü aşaması tamamlanırken, Moringa Oleifera Ağacı ürünlerinden elde edilen besin mamulleri, Başkent Vagadugu'da bulunan 2 devlet okulu ve bir yetimhaneye dağıtıldı.

- Goumedyr'li kadınlara değirmen: Burkina Faso'daki Piakoro Derneği, Reo'ya bağlı Goumedyr kasabasında yaşayan kadınlara yönelik üretim imkanlarının geliştirilmesi kapsamında 8 adet dizel motor ile çalışan değirmen ve tahılların depolandığı 8 adet bina teslim edildi.

- Penduka Derneği'ne deniz bisikleti: Namibya'nın başkenti Windhoek'te bulunan kadınlara yönelik faaliyet gösteren Penduka Derneği'ne donanım desteğinde bulunulurken, TİKA tarafından derneğe pedallı deniz bisikleti hediye edildi.

- Somalili gençlere radyo eğitimi: Mogadişu Üniversitesi Sanat Fakültesi bünyesinde Somalili gençlerin eğitiminde kullanılmak amacıyla TİKA tarafından 'Radyo UMUT' FM radyo istasyonu kuruldu.

Çiftçiye ekipman

Guatemala'daki 5 bin erkek ve kadın kahve işçisine pülvarizatör ve kahve ayırıcıları, Peru'daki 450 kadın mandıra çiftçisine yem değirmeni, veteriner kiti ve teknik eğitim, Bolivya'daki 625 erkek ve kadın quinoa bitki çiftçisine harman dövme makinesi ve tınaz makinesi desteği sağlandı. TİKA ayrıca Guatemala'nın batı bölgesinde yer alan Chimaltenango şehrinin San Martin yerel idaresi altındaki Cambalcol ve Pachay Centro köylerinde yaşayan yerli halka da tarımsal ekipman malzemeleri yolladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber